E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası keskin düşüşle açıldı---

New York borsası keskin düşüşle açıldı

New York borsası keskin düşüşle açıldı
20 Nisan 2020 - 16:34 borsagundem.com

Petrol fiyatları varil başına 11 doların altına inmesiyle beraber New York borsası yeni haftaya keskin düşüşle başladı

New York borsası haftanın ilk gününe güne satış ağırlıklı başladı.

Açılışta, Dow Jones endeksi 500 puana yakın , S&P 500 endeksi %1.6 ve Nasdaq endeksi %1.1 geriledi.

Petrol fiyatları New York'ta, talepteki tarihi çöküş ile birlikte ham petrol depolarının dolma noktasına yaklaşmasının etkisi ile rekor düşüş gerçekleştirerek varil başına 11 doların altına indi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta yüzde 40 kadar düştü. Sert kaybın büyük kısmı vadesi Salı günü dolacak Mayıs vadeli kontratta gerçekleşti, ancak fiyatlardaki bu çöküş hızla artan petrol bolluğunu ve ABD'nin ana petrol depolama merkezi Cushing, Oklahoma'da petrol stoklarında görülen hızlı artışı yansıtıyor. OPEC + koalisyonunun gelecek ay başlayacak olan rekor üretim kısıntısı buharlaşan talep dikkate alındığında oldukça düşük kalıyor.

Mayıs kontratının vadesinin yaklaşması ile birlikte, traderlar, depolayacak yer olmadığı için petrol teslimatlarını almaktan kaçınmak amacıyla, pozisyonlarını Haziran vadeli kontrata çeviriyorlar. Bunun sonucu en yakın vadeli iki kontrat arasındaki fiyat farkı 10 doları aşarak daha önce görülmemiş seviyelere tırmandı.

Petrolde 38 yıllık düşüş

ABD vadeli endekslerinde düşüş hızlandı

Petrol devinin 3 aylık zararı 1 milyar dolar

Avrupa normale dönüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALEVİ DİNİNDENİM20 Nisan 2020 18:10

    Borsa bugün düşer yârin yükselir. Sermayesi az olan yatırımcı çok dikkat etmesi gerekiyor .Onun için  sermayesi az olan yatırımcının unutmaması gereken şey ; paraşütün yoksa düşme, kanatların yoksa uçmaya kalkmamak gerekiyor.