E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası karışık seyirde açıldı---

New York borsası karışık seyirde açıldı

New York borsası karışık seyirde açıldı
19 Mayıs 2020 - 16:36 borsagundem.com

Aşı umuduyla birlikte dünkü keskin yükselişin ardından New York borsası yeni güne karışık seyirde başladı

Açılışın ardından Dow Jones endeksi 94 puan düşerken, S&P 500 endeksi %0,4 oranında değer kaybetti. Nasdaq endeksi ise %0,1 oranında değerlendi.

ABD'de dün endeksler, salgına karşı yapılan aşı çalışmasının ilk klinik deneylerinden olumlu sonuç alındığı haberiyle günü sert yükselişle kapattı. Kapanışta, Dow Jones endeksi 912 puan yükseldi ve yüzde 3,9 artışla 24.597,37 puana çıktı. S&P 500 endeksi, yüzde 3,2 artarak 2.953,91 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 2,4 yükselişle 9.234,83 puana ulaştı.

Wall Street’te gözler ise ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve ABD Merkez Bankası FED’in Başkanı Jerome Powell’ın kongrede yapacakları konuşmaya çevrildi.

ABD Merkez Bankası (Fed), Başkan Jerome Powell'ın ABD Senatosu Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi'nde, Kovid-19 ile Koronavirüs Yardım, Destek ve Ekonomik Güvenlik Gözetimi Yasası'na ilişkin yapacağı sunumun metnini yayımladı.

Powell, merkez bankasının ekonomi düzelene kadar tüm araçlarını kullanmaya ve faizleri sıfıra yakın seviyede tutmaya hazırlıklı olduğunu söyledi.

Powell, "Biz bu zorlu dönemde ekonomiyi desteklemek için tüm araçlarımızı kullanmayı taahhüt ediyoruz. Bu hareketlerin geniş çaplı bir kamu sektörünün sadece bir parçası olduğunun farkındayız. Ekonominin son olayları atlattığından emin olana ve maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedefimize ulaşma yoluna girene kadar faizleri bu seviyede tutmayı bekliyoruz." dedi.

Washington'da kanun yapıcıların Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile Salı günü 10:00'da gerçekleştireceği oturum öncesinde konuşması planlanıyor.

Nasdaq borsasında halka arzlar zorlaştırılıyor

Borsalar tarihin en uzun boğa piyasası öncesine benziyor

Borsalarda gözler Powell ve Mnuchin’e çevrildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie19 Mayıs 2020 17:45

    Karışık kebap severim. Tavuk kanat, kuzu pirzola ve kuzu ciğer. Karışık borsaları da severim.