E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası karışık seyirde açıldı---

New York borsası karışık seyirde açıldı

New York borsası karışık seyirde açıldı
13 Mayıs 2020 - 16:34 borsagundem.com

FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları sonrası New York borsası karışık seyirde açıldı

Açılışın ardından Dow Jones endeksi yüzde 0.46, S&P 500 endeksi yüzde 0.21 gerilerken, Nasdaq endeksi yüzde 0.08 yükseldi.

FED Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin daha önce benzeri görülmemiş aşağı yönlü risklerle karşı karşıya olduğunu ve bu risklerin, maliye ve para politikası yapıcılarının bu zorluğa karşı baş kaldırmamaları durumunda, hanehalkı ve işletmelere sürekli bir hasar verebilileceğini söyledi.

Powell, ekonomik görünümün yüksek oranda belirsiz ve aşağı yönlü risklerin ciddi olduğunu söyledi.

Powell, Çarşamba günü Washington'da Peterson Institute for International Economics'in düzenlediği sanal bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "Toparlanmanın hız kazanması zaman alabilir ve zamanın uzaması likidite sorunlarının ödeme güçlüklerine dönüşmesine neden olabilir," dedi ve "İlave mali destek maliyetli olabilir, ancak eğer bu destek uzun vadeli ekonomik hasarın önlenmesine yardımcı olursa ve bizi güçlü bir toparlanma ile baş başa bırakırsa yapmaya değer" şeklinde görüş bildirdi.

Powell ve çalışma arkadaşları, para politikasının belirlendiği Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında, ABD'de işsizliğin 1930'lardaki Büyük Bunalım'dan bu yana görülmeyen seviyelere yükselmesi ile birlikte, koronavirüs pandemisi süresince ABD ekonomisini korumak için dramatik tedbirler aldı. Yetkililer gösterge faizi neredeyse sıfır seviyesine düşürdü, açık uçlu tahvil alımlarına gitti ve aynı zamanda acil kredi programlarını başlattı.

ABD Hazine tahvil faizleri ve Bloomberg Dolar Spot Endeksi Powell'ın konuşma metninin açıklanmasının ardından güniçi en düşük seviyelere inerken, Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları kazançlarının bir kısmını geri verdi.

Powell: Görünüm belirsiz, riskler ciddi...

Boeing CEO’su havayolu hisselerini sarstı

Warren Buffett’ın görüşlerinin modası geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)