E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası ilaç umuduyla sert yükseldi---

New York borsası ilaç umuduyla sert yükseldi

New York borsası ilaç umuduyla sert yükseldi
17 Nisan 2020 - 16:32 borsagundem.com

İlaç üreticisi Glead Sciences'ın ürettiği korona virüs ilacının hastaları hızlı bir şekilde iyileştirdiği haberi üzerine New York borsası sert yükselişle açıldı.

Açılışta, Dow Jones endeksi 600 puana yakın değer kazandı ve yüzde 2 artışla 23.817,15 puandan işlem gördü.

S&P 500 endeksi yüzde 2 yükselişle 2.858,38 puandan ve Nasdaq endeksi yüzde 1,6 kazançla 8.667,48 puandan işlem görmeye başladı.

Endekslerdeki yükselişte, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan önlemler nedeniyle neredeyse durma noktasına gelen ABD ekonomisinin önümüzdeki günlerde yeniden faaliyete geçeceğine yönelik açıklamalar etkili oldu.

ABD Başkanı Donald Trump, dün düzenlediği basın toplantısında, ülkede alınan Kovid-19 önlemlerinin 3 aşamalı şekilde gevşetileceğini ancak kararın eyalet valilerinde olduğunu duyurmuştu.

Konuya ilişkin Beyaz Saray'ın yayımladığı planda, virüs önlemlerini gevşetme sürecine gitmeleri için eyaletlerde bazı şartlar aranacağı, bu şartları karşılayan eyaletlerde 3 aşamalı olarak tedbirlerin gevşetilmeye başlanacağı bildirilmişti.

Glead Sciences'ın ürettiği remdesivir ilacının testlerinde hastaların ateş ve solunum yolu semptomlarında hızlı iyileşmenin gözlendiği ve hastaların neredeyse tamamının bir haftadan erken bir sürede taburcu edildikleri belirtildi.

Chicago Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 125 kişiye uygulanan ilaç hızlı bir şekilde olumlu sonuçlar verdi. İlacın kullanıldığı hastaların 113’ü ilacı kullanmadan önce ileri derecede Kovid-19 semptomları gösteriyordu. İlaç bir sonraki süreçte 4 bin kişiye uygulanacak.

Avrupa hisseleri boğa piyasasına hazırlanıyor

Yatırımcıların en büyük hatası ileriye bakmamak

Korona virüs ne zaman bitecek?

Şirket bilançoları kötü gelirken borsada kazanma

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ky DİKKAT17 Nisan 2020 18:33

    2 aydır bilinen( hatta sars mers de de kullanılan)ilaç bahane edilerek doldur boşalt mı yapacaklar

  • Yorum17 Nisan 2020 17:12

    He günde 5000 kişi ölüyor bunlar bayram ediyor daha ben asıl bunlardan degil brezilya Nijerya hindistan Bangladeş buralar korkutuyor beni

  • Aks1517 Nisan 2020 16:39

    Türkiye bu ilacı baştan beri kullaniyor. Sanki ilk defa ABD kullanıyor. ABD lilerin dunyadan haberi yok. Bayat haberle borsalari yukseliyor