E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası haftanın son işlem gününü karışık seyirle kapadı---

New York borsası haftanın son işlem gününü karışık seyirle kapadı

New York borsası haftanın son işlem gününü karışık seyirle kapadı
09 Şubat 2019 - 04:53 borsagundem.com

Trump'ın perşembe günü yaptığı "Çin lideri ile Şubat sonuna kadar görüşmemiz yok" açıklamasıyla başlayan karamsarlık, cuma günü verilen ABD heyetinin görüşmeler için Pekin'e gideceği bilgisiyle ortadan kalktı

BORSAGUNDEM.COM

New York borsası haftanın son işlem gününü karışık seyirle kapadı. Dow Jones sanayi endeksi kayıpla kapanırken S&P 500 ve Nasdaq günü artıda tamamladı. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın perşembe günü yaptığı "Çin Devlet Başkanı Cinping ile Şubat sonuna kadar görüşme yok" açıklamasıyla başlayan karamsarlık, Wall Street'te cuma günkü açılışta da etkisini gösterdi. Yatırımcıların ticaret savaşı endişelerinin artması nedeniyle 3 ana endeks de haftanın son işlem gününe düşüşle başladı. 

Gün içinde Beyaz Saray'dan gelen açıklama, ticaret görüşmeleriyle ilgili endişeleri azalttı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in 14-15 Şubat tarihlerinde yapılacak üst düzey toplantılar için Pekin'e gideceği bildirildi. 

BEYAZ SARAY'DAN RAHATLATAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan gelen rahatlatan açıklama sonrası alımların hızlanmasıyla S&P 500 ve Nasdaq artıya geçerek günü yükselişle tamamladı. Dow sanayi endeksi ise günü ekside tamamladı. 

3 aylık bilançolarını açıklayan Coty Inc, Mattel Inc ve Motorola Solutions Inc'in beklentileri aşan performansları hisselerini yükseltti.

Bu arada, Çarşamba günü üç aylık sonuçlarının beklentiyi karşılamaması üzerine değer Electronic Arts Inc'in hisseleri, video oyunu yayıncısının Apex Legends adlı oyununun üç günde 10 milyon oyuncu çektiğini söyledikten sonra arttı. 

Electronic Arts ve Motorola Solutions hisselerindeki artışlar, S&P 500'ün yükselmesinde büyük destek oldu. 


Dow Jones Sanayi endeksi haftanın son işlem gününü yüzde 0.25 oranında ve 63.20 puan kayıpla 25106.33 puana gerileyerek kapadı. 

S&P 500 ise 1.83 puan ve yüzde 0.07 oranında artışla günü 2707.88 puanla yükselerek tamamladı. Nasdaq da haftanın son işlem gününde 9.85 puan ve yüzde 0.14 oranında artışla 7298.20 puana yükseldi. 

HAFTALIK BAZDA SONUÇLAR

Dow Jones Sanayi endeksi haftalık bazda yüzde 0.17 oranında yükseldi. S&P 500'ün haftalık yükselişi ise yüzde 0.05 oranında gerçekleşti. Nasdaq'ın haftalık bazdaki artışı da yüzde 0.47 oldu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)