E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası haftanın ilk gününü yükselişle kapattı---

New York borsası haftanın ilk gününü yükselişle kapattı

New York borsası haftanın ilk gününü yükselişle kapattı
20 Mart 2023 - 23:40 borsagundem.com

New York borsası, bankacılık krizine ilişkin endişelerin hafiflemesiyle haftanın ilk işlem gününü yükselişle tamamladı

New York borsası kapanışında Dow Jones endeksi 380 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 1,20 artışla 32.244,58 puana yükseldi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,89 artarak 3.951,55 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,39 artışla 11.675,54 puana çıktı.

ABD'de başlayıp Avrupa'ya sıçrayan bankacılık krizine ilişkin endişelerin İsviçre'nin en büyük bankası UBS'nin kriz yaşayan Credit Suisse'i satın alacağının duyurulması sonrası hafiflemesiyle pay piyasalarında haftanın ilk işlem gününün kapanışında pozitif seyir izlendi.

ABD'de bankacılık krizinde adı geçen bankalardan biri olan First Republic Bank'ın hisseleri ise bankanın geçen hafta 11 büyük bankadan 30 milyar dolarlık mevduat almasına karşın devam eden likidite endişelerinin ve kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) bankanın kredi notunu bir hafta içinde ikinci kez düşürmesinin etkisiyle yüzde 47'nin üzerinde değer kaybetti.

CNBC'de yer alan haberde, ABD'nin büyük bankalarından JPMorgan Chase'in sermaye artırımı dahil yeni stratejik alternatiflere ilişkin First Republic Bank'a danışmanlık yapacağı aktarıldı.

Analistler, bankacılık sektörüne ilişkin gelişmelerin yakından takip edildiğini belirtti.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın başlayacak ve kararları çarşamba günü açıklanacak Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının piyasaların odağında olduğuna işaret eden analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in yüzde 25 ihtimalle faiz artırmayacağının, yüzde 75 ihtimalle 25 baz puanlık faiz artışına gideceğinin öngörüldüğünü bildirdi.

Öte yandan ABD'nin önemli ekonomi gazetelerinden Wall Street Journal'da (WSJ) yer alan haberde, Fed'in faiz artışı konusunda zor bir kararla karşı karşıya olduğu aktarıldı.

Fed yetkililerinin enflasyon endişelerini bankacılık sektörüne ilişkin yeni endişelerle dengelemesi gerektiği vurgulanan haberde, faiz oranlarının çeyrek puan artırılıp artırılmayacağına ilişkin kararın, kısmen piyasaların UBS'in Credit Suisse'i almasını ve bankacılık sektöründeki krizin yayılmamasına yönelik diğer adımları nasıl özümsediğine bağlı olacağı ifade edildi.

Bankacılık krizinin ipleri FED’in elinde

 

En fazla para girişi olan hisseler 20/03/2023

 

BİST, Doğuş GYO hisselerine tedbir getirdi

 

Borsa günü 5000 puanın altında tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum21 Mart 2023 00:38

    He bir aydır fed mart ayı faiz kararını açıkladığı günden bu güne kadar her Allahın günü fed in bir sonraki ay alacağı faiz kararını konuşan Bi finans medyası var son 10 gündür svb yi konuşuyorlar şimdi credit suisse ondan önce ftx in batışı yok o yok bu diye diye piyasaya bir adım bile attırmadınız şimdi nyse artmış çokta şeyinde milletin sanki piyasayı çırpma için herşeyin yapıyorsunuz