E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası günü karışık seyirle kapadı---

New York borsası günü karışık seyirle kapadı

New York borsası günü karışık seyirle kapadı
23 Nisan 2019 - 04:57 borsagundem.com

ABD borsaları haftanın ilk işlem gününü karışık seyirle kapadı. S&P 500 ve Nasdaq sınırlı da olsa artıda günü tamamlarken Dow negatif bölgede kaldı

ABD borsaları haftanın ilk gününü karışık seyirle kapadı. Borsanın cuma günü tatil nedeniyle kapalı olması ve pazartesi günü Avrupa ile Uzakdoğu borsalarının tatili sürdürmesi nedeniyle New York borsasında işlem hacmi yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

Endeksler pazartesi günü yine şirketlerin 3 aylık bilanço açıklamalarını izledi. 

Cerrahi robot üreticisi Surgical'in üç aylık kâr açıklaması beklentilerin altında kalınca hisseleri yüzde 7 oranında düştü. 

Kişisel hijyenik ürünler üreticisi Kimberly-Clark'ın hisseleri beklentiyi aşan kazanç açıklaması onrası yüzde 5.4 değer kazanarak 130.92 dolarla son iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı. 

ABD'de ikinci el konut satışlarının Mart ayında beklenenden fazla düştüğü verisi de konut piyasasında sıkıntıların sürdüğünü gösterdi. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 48.49 puan ve yüzde 0.18 oranında düşüşle 26.511,05 seviyesinde kapadı. S&P 500 ise 2.94 puan ve yüzde 0.10 oranında artışla gün sonunda 2.907,97 seviyesine ulaştı. Nasdaq da 17.21 puan ve yüzde 0.22 oranında artışla günü 8.015.27 seviyesinde tamamladı.

BİLANÇOLAR TAKİPTE

Wall Street yatırımcıları bu hafta yine şirket bilançolarını izlemeyi sürdürecek. Boeing, Amazon.com ve Facebook'un bu hafta içinde bilanço açıklamaları bekleniyor.

Yatırımcıların merceğindeki bir diğer konu da ABD Başkanı Trump'ın Japonya ziyaretinde Başbakan Abe ile yapacağı ticaret ağırlıklı görüşme olacak. 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)