E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası düşüşle açıldı---

New York borsası düşüşle açıldı

New York borsası düşüşle açıldı
26 Haziran 2020 - 16:34 borsagundem.com

FED'in stres testi sonucunda bankalara temettü dağıtımında kısıtlama getirirken New York borsası haftanın son işlem gününe hafif satıcılı başladı

Açılışın ardından Dow Jones endeksi yüzde 0.74 , S&P 500 endeksi yüzde 0.45 ve Nasdaq endeksi yüzde 0.23 geriledi.

Bankalar, regülatörlerin sermayeyi serbest bırakacak kuralları gevşetmesinin ardından yükseldi. Ancak FED'in en büyük bankaların temettü artıramayacağı ya da hisse geri alımı yapamayacağını açıklamasının ardından seans sonrasında düştü. Ayrıca yatırımcılar neredeyse 1.5 milyon ile tahminleri aşan işsizlik başvuruları gibi ekonomik verilerle de mücadele ediyor.

Enfeksiyon sayılarında günlük rekorlar kaydedildikçe karantina uygulamalarının yeniden gündeme geleceğine ilişkin endişeler ve ekonomilerin yeniden açılmalarının daha yavaş olması yatırımcı güvenini olumsuz etkiliyor. ABD, Teksas ve Florida'da bir sonraki yeniden aşamalarını durdurdu. Sağlık liderleri İngiltere'ye ikinci dalgaya hazırlık yapma çağrısında bulundu.

Villere & Co. portföy yöneticisi Sandy Villere, Bloomberg TV ile gerçekleştirdiği mülakatta "FED bu piyasayı o veya bu şekilde destekleyecek. Yine de birkaç dip daha yapacağını düşünüyorum. Piyasanın şu noktada temel göstergeleri ya da karları dikkate almaması şaşırtıcı. Sadece ve sadece pandemiyi dikkate alıyorlar." dedi.

ABD'de kişisel harcamalar rekor düzeyde arttı

Yeni yatırımcılar borsalarda kaybetmeye mahkum

Borsa İstanbul haftanın son gününe moralli başladı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)