E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası düşüşle açıldı---

New York borsası düşüşle açıldı

New York borsası düşüşle açıldı
18 Haziran 2020 - 16:33 borsagundem.com

New York borsası ikinci dalga korkusuyla yeni güne satış ağırlıklı başladı

Açılışın ardından Dow Jones endeksi %0,8 oranında değer kaybederken S&P 500 endeksi %0,5 ve Nasdaq endeksi %0,1 oranında düştü.

Wells Fargo Investment Institute kıdemli küresel piyasa stratejisti Sameer Samana, "Politika teşviki ve daha iyi ekonomik veriler etrafında gelişen hikâye etkisini kaybediyor gibi görünüyor. Buna karşın yuan yükseldi. Çin hisseleri merkez bankası başkanının ekonomideki kredi akışının bu yıl en az 30 trilyon yuan (4.2 trilyon dolar) artmasını istediğini söylemesinin ardından kayıplarını sildi.

Virüs ile ilgili gelişmelere bakıldığında Teksas'ta hastaneye yatış oranı yüzde 11 artarak 4 Haziran'dan beri görülen en sert 24 saatlik yükselişi kaydetti. Brezilya'da 34,918 yeni vaka rapor edilirken, Çin Pekin'de uçuşları iptal etmek gibi salgını kontrol altına almaya yönelik önlemleri giderek sıkılaştırıyor.

ABD hisse senetlerinde Çarşamba günkü zayıf hacim dalgalanmaları şiddetlendirdi. Ham petrol fiyatları art arda iki seans yükselmesi sonrasında geriledi.

ABD'de işsizlik maaşına başvuranların sayısı 13 Haziran'da sona eren haftada 1,5 milyona geriledi. Beklenti 1.29 milyondu. Virüs pandemisiyle rekor yükseliş kaydeden başvurular böylece 10. haftada da gerilemeye devam etti. Önceki haftanın verisi 1,57 milyona yukarı yönde revize edildi. Devam eden başvurular 6 Haziran'da sona eren haftada 20,5 milyona geriledi. Beklenti 19.9 milyondu. Pandemi öncesi başvurular 200 bin civarında, 50 yılın en düşük seviyelerinde seyrediyordu.

ABD'de Philadelphia Fed İmalat Endeksi yükseldi

ABD'de işsizlik 13. haftada da 1 milyon üzerinde

İngiliz MB piyasanın istediği gibi faize dokunmadı, alımı artırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)