E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası düşüşle açıldı---

New York borsası düşüşle açıldı

New York borsası düşüşle açıldı
14 Mayıs 2020 - 16:33 borsagundem.com

İşsizlik rakamlarının beklenenden kötü gelmesiyle New York borsası yeni güne satıcılı başladı

Açılışın ardından Dow Jones endeksi yüzde 1.03, S&P 500 endeksi yüzde 1 ve Nasdaq endeksi yüzde 0.84 geriledi.

ABD'de işsizlik maaşına başvuranların sayısı 9 Mayıs'ta sona eren haftada 2.98 milyon oldu. Başvurular önceki hafta 3.1 milyon olmuştu.

Beklenti, 2.5 milyondu. Her ne kadar başvurular 28 Mart'taki zirve seviye sonrası gerilese de koronavirüs pandemisi nedeniyle işsizlik maaşına başvuranların sayısı 8. haftada da milyonlar seviyesinde gerçekleşti. Şirketlerin faaliyetlerine ara vermek zorunda kaldığı Mart ortasından bu yana toplam başvurular 36.5 milyona ulaştı.

Devam eden başvurular 2 Mayıs'ta sona eren haftada 22.8 milyona çıkarak rekor kırdı.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'in ABD'den ek ithalat taahhütlerini yerini getirmemesine karşın iki ülke arasındaki birinci faz ticaret anlaşmasını yeniden müzakere etmeyeceğini söyledi.

Fox Business Network yayınında Perşembe günü konuşan ABD Başkanı, "Yeniden müzakere etmeyeceğiz." dedi. Çin'in ABD tarım ürünlerinde alımlarını artırmasına karşın, bu ay başında Komünist Parti'nin yayını olan the Global Times'ta Pekin'in anlaşmayı iptal ya da yeniden müzakere etmeyi değerlendirdiği belirtildi.

Söz konusu yayında Çin hükümetindeki yetkililerin ABD'nin Çin'in koronavirüs pandemisiyle mücadelesini eleştirmesine kızdığı belirtildi. Trump, Perşembe günkü açıklamasında salgının Wuhan'daki bir viroloji laboratuvarıyla bağlantılı olup olmadığı konusunda hala şüpheli olduğunu, ancak Çin'in kasıtlı olarak yaymış olmasının ihtimal dışı olduğunu söyledi.

Trump: Çin ile ticaret anlaşmasını yeniden görüşmeyeceğim

ABD işsizlik maaşı verileri beklentileri aştı

Borsaların son saatlerinde satış geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)