E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası düşüşle açıldı---

New York borsası düşüşle açıldı

New York borsası düşüşle açıldı
04 Mayıs 2020 - 16:32 borsagundem.com

Çin ve ABD arasındaki gerginliğinin tekrardan tırmanması ve efsanevi yatırımcı Warren Buffett'ın havayolu hisselerini sattığını açıklamasıyla New York borsası yeni haftaya düşüşle başladı

Açılışın ardından Dow Jones endeksi yüzde 1, S&P 500 endeksi yüzde 0.7 ve Nasdaq endeksi yüzde 0.5 geriledi.

Efsanevi yatırımcı Warren Buffett, sanayideki uzun vadeli getiri görünümünün virüs nedeniyle değiştiğine inandığını söyleyerek Berkshire Hathaway’in Delta, United, American ve Southwest’teki hisselerini sattığını ifade etti.

Havayolu hisselerindeki kayıplar %10'u geçti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ardından Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da dünya genelinde salgına neden olan korona virüsünün Çin'in Wuhan kentindeki bir laboratuvardan çıktığına ilişkin ciddi kanıtların ortaya çıktığını söyledi. Amerikalı istihbarat birimlerinin karşı görüş bildirmesine rağmen Dışişleri Bakanı Pompeo da ABD Başkanı Donald Trump'ın virüsün insan üretimi olduğu tezine destek verdi. ABC Televizyonu'nda katıldığı "This Week" programında soruları yanıtlayan Pompeo, "Bu konuda bugüne kadarki en iyi uzmanlar bunun insan yapımı olduğunu düşünüyor, görünüyorlar ve benim buna inanmamak için bir nedenim yok. İstihbarat birimlerinin söylediklerini de gördüm" dedi.

Warren Buffett 4 havayolundaki hisselerini sattı

ABD'den Çin ile ilgili bomba iddia: Salgını kasti sakladılar

Küresel borsalarda ABD gerilimi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)