E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası düşüşle açıldı---

New York borsası düşüşle açıldı

New York borsası düşüşle açıldı
13 Nisan 2020 - 16:33 borsagundem.com

Geçen haftaki rekor yükselişinin ardından New York borsası yeni haftaya düşüşle başladı

ABD borsaları haftaya düşüşle başladı.

Açılışta Dow Jones Endeksi 171,73 puan ya da 0,72 oranında gerilerken, S&P 500 Endeksi 20 puan 0,73 ve Nasdaq Endeksi 40 puan düştü.

Bank of America’nın analistleri tarafından notu düşürülen Catapiller, %5 düşüşle Dow Jones’un en çok kaybeden hissesi oldu.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) işletmeleri desteklemek için trilyonlarca dolar daha piyasaya süreceğini açıklamasıyla S&P 500 endeksi Perşembe gününü kırk yıldan uzun süredir en büyük haftalık kazancı ile kapatmıştı.

ABD borsaları vadeli kontratları geçen haftaki sert yükselişin ardından bugün düşüş kaydederken, yatırımcılar şirketlerin ilk çeyrek bilançolarının koronavirüsün neden olduğu tahribatı göstermesini bekliyor.

Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida, koronavirüsün ABD ekonomisi üzerindeki etkisinin çok sert olmasına karşın merkez bankasının ABD'yi deflasyonist tuzaktan uzak tutacak araçlara sahip olduğunu söyledi. 

Beyaz Saray Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nde yer alan ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Müdürü Dr. Anthony Fauci, ABD'de ölümcül korona virüs salgınının yavaşlamasının ardından Mayıs’ta üretime yeniden başlanabilir yorumunu yaptı.

Borsalarda gözler şirket bilançolarında

Borsa İstanbul haftaya düşüşle başladı, artıya geçti

Borsaların düşmemesi için ne gerekiyorsa yapılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)