E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası Çin'den gelen haberlerle yükseldi---

New York borsası Çin'den gelen haberlerle yükseldi

New York borsası Çin'den gelen haberlerle yükseldi
19 Ocak 2019 - 05:18 borsagundem.com

ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmeleri için devam eden iyimserlik ile Amerikan borsaları haftanın son gününü yükselişle kapadı

BORSAGUNDEM.COM

New York borsası haftanın son gününü yükselişle kapadı. Haftalık bazda da kazanç sağlayan endeksler, Ekim 2011'den bu yana en büyük dört haftalık yüzde kazançlarını kaydetti. ABD borsalarının yükselişinde sanayi üretiminin beklentinin üzerinde artış kaydetmesinin yanı sıra, Çin'den gelen ABD'den ithalatın artırılacağı açıklaması da etkili oldu. 

ÇİN'DEN ZEYTİN DALI

Perşembe günü Wall Street Journal'de yer alan "Mnuchin Çin'e tarifelerin düşürülmesini teklif etti" haberi, ABD Hazine Bakanlığı tarafından yalanlansa da yatırımcılarda iyimserlik devam etti. Çin'den gelen açıklama da bu iyimserliği artırdı. Çin, iki ülke arasındaki ilişkiyi yeniden yapılandırmak ve ABD’nin ithalatını hızlandırmak için önümüzdeki altı yıllık dönemde yüklü miktarda bir alım sürecine gitmeyi teklif etti. 

Reuters'a konuşan Inverness Danışmanlık’ın baş yatırım stratejisti Tim Ghriskey, Çin'den gelen haberin piyasayı nasıl etkilediğini, “Çin'den ticaretle ilgili bir zeytin dalı aldık. Açıkçası pazardan çok olumlu bir tepki geldi" sözleriyle açıkladı. 

SANAYİ ÜRETİMİNDE ARTIŞ

ABD'de sanayi üretiminin Aralık ayında beklentinin üstünde artış göstermesi de yatırımcılar için moral oldu. ABD'de sanayi üretimi Aralık'ta yüzde 0.2'lik beklentiyi aşarak yüzde 0.3 artış kaydetti. Kapasite kullanımı da yüzde 78.5 beklentisine karşılık yüzde 78.7 oldu. Bu rakamlar son 4 yılın en yüksek seviyesi olarak kayıtlara geçti. İmalat sanayi üretimi ise yüzde 0.3'lük beklentiyi 4 kata yakın aşarak 1.1 artışla 10 en ayın en büyük yükselişini kaydetti. 

KÂR SATIŞLARI

Dow Jones sanayi endeksi gün içinde 500 puana yakın ve yüzde 2.06'lık yükseliş sağlasa da ardından gelen kâr satışlarıyla geriledi. Dow haftanın son gününü yzüde 1.38 oranında ve 336.25 puan yükselişle 24706,35 puanla kapadı. 

S&P 500 de kâr satışlarıyla bir miktar gerilediği günü, 34.75 puan ve yüzde 1.32 oranında artışla 2670,71 puana ulaşarak tamamladı.

Nasdaq ise haftanın son gününü yüzde 1.03 oranında ve 72.77 puan artışla 7157,23 puanla kapadı.

Reuters'a konuşan GTS’de global pazar yorumcusu Mark Otto, endekslerde gün içindeki hafif düşüşü “Bir çok insan kazançlar ortaya çıktıkça hızlı bir şekilde tepki verebilmeleri için ellerindeki hisseleri sattı” sözleriyle değerlendirdi. 

HAFTALIK KAZANÇ

Haftalık bazda Dow yüzde 2.96, S&P 500 yüzde 2.87 ve Nasdaq ise yüzde 2.66 değer kazandı. Her üç endeks de Ekim 2011'den bu yana en büyük dört haftalık yüzde kazançlarını elde etmiş oldu. 

ABD BORSASI PAZARTESİ GÜNÜ KAPALI

ABD borsaları Martin Luther King Jr. tatili nedeniyle pazartesi günü kapalı olacak.

Avrupa borsaları Brexit etkisiyle düşüşle kapandı

 

Borsa İstanbul haftayı güçlü yükselişle kapadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)