E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası bir kez daha yükselişle kapandı---

New York borsası bir kez daha yükselişle kapandı

New York borsası bir kez daha yükselişle kapandı
09 Ocak 2019 - 04:16 borsagundem.com

ABD borsalarında cuma günü başlayan iyimser hava sürüyor. Endeksler salı gününü de yükselişle kapadı. Apple ve Facebook hisseleriyle ivme kazanan Nasdaq, Samsung'un kar beklentisini düşürmesiyle yükseliş hızını bir miktar düşürdü

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsalarında perşembe günü yaşanan Appel şokunun ardından cuma günü yakalanan olumlu hava sürüyor.

New York borsasında 3 günlük ralli, cuma günü Fed Başkanı Jeremo Powell'ın faiz artırımlarında piyasa verilerini dikkate alacaklarını açıklamasıyla başladı. ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşmazlığının sona ereceği ümitlerinin artması da olumlu havayı pekiştirdi. 

BOEING ETKİSİ

Salı gününü New York borsasının üç ana endeksi de yükselişlerle tamamladı. Boeing'in, 2018'de rekor bir şekilde 806 uçak teslim ettiğini açıklaması şirketin hisselerini yüzde 3.79 oranında arttı ve Dow'daki yükselişe en büyük katkıyı verdi. 

Apple, Amazon ve Facebook hisselerindeki yükselişler de S&P 500 ve Nasdaq endekslerini yukarı çekti. Ancak Samsung'dan yapılan açıklama teknoloji endeksindeki yükselmeyi bir miktar aşağı çekti. 

Samsung'dan dün yapılan açılamada, 2018 dördüncü çeyrek kârının yüzde 29 oranında düşeceği bildirildi. 

Dow Jones Sanayi endeksi günü yüzde 1.09 oranında ve 256 puan yükselişle 23787.45 puanla kapattı. Yüzde 0.97 oranında ve 24.72 puan artan S&P 500 günü 2574.41 puanla tamamladı. Nasdaq da salı gününü yüzde 1.08 oranında ve 73.53 puan artışla 6896.99 puanla kapadı. 

Avrupa borsaları yükselişle kapandı

 

Borsa İstanbul primli kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)