E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsaları günü yükselişle tamamladı---

New York borsaları günü yükselişle tamamladı

New York borsaları günü yükselişle tamamladı
21 Ocak 2016 - 20:40 borsagundem.com

ABD hisse senetleri, petrol fiyatlarındaki yükseliş ve Avrupa'da teşvik beklentileri ile değer kazandı

ABD hisse senetleri, petroldeki rallinin enerji sektörü hisselerine alım getirmesi ve Avrupa Merkez Bankası'nın belirsiz küresel büyüme ortamında teşvik tedbirlerini artırabileceğini işaret etmesinin ardından değer kazandı. Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) 21 ayın en düşük seviyesinden toparlandı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.5 yükselerek günü 1,868.86 puandan kapadı. Nisan 2004'ten bu yana en düşük seviyesinden başlattığı yükselişini yüzde 1.6'ya kadar genişleten endeks, bu kazancının önemli kısmını geri verdi. Dow Jones Endeksi 115.94 pua ya da yüzde 0.74 yükselerek 15,882.68 puandan kapandı. Nasdaq Bileşik Endeksi çok hafif yükseldi

Los Angeles'ta Bel Air Investment Advisors LLC küresel hisse senedi araştırma başkan yardımcısı Aaron Jett, "Bir dönüş hareketini görmek ve aşırı satım durumuna girildiğinde halen alıcıların olduğunu görmek iyi," dedi ve "Oldukça tedirgin bir piyasa var, özellikle petrolde. İnsanların şimdilerde çok güven duyarak yatırım yapması zor. Zira aşağı yönde çok fazla baskı var. Müşterilerle oldukça sıkı konuşuyoruz. Çok fazla tedirginlik var" şeklinde görüş bildirdi.

Hisse senetleri, S&P 500 Endeksi'nin 2008'den bu yana en kötü yıl başlangıcı yapmasının ardından, yedinci gün üst üste kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalı bir seyir izledi. Piyasa beklentileri, ham petrol fiyatlarındaki zayıflık ve Çin'deki yavaşlamanın küresel büyümeyi olumsuz etkileyeceği endişelerinin baskısı altında kalırken, politika yapıcıların satış dalhgasını durdurmak için harekete geçeceği beklentisi bu havayı dengeledi. Çin Devlet Başkanı Yardımcısı Li Yuanchao, ülkesinin piyasasının "henüz olgun olmadığını" kaydederek, hükümetin çok fazla volatiliteyi önlemek için düzenlemeleri güçlendireceğini belirtti.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, bugünkü faiz kararının ardından yaptığı basın toplantısında, Euro Bölgesi ekonomisine yönelik aşağı yönlü risklerin yıl başından bu yana arttığını ve merkez bankasının toparlanmaya yönelik endişelerina rttığı bir ortamda, Mart ayındaki toplantıda teşvik programını artırmayı değerlendirebileceğini söyledi. AMB faizleri değiştirmedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yine gömerler!21 Ocak 2016 21:40

    ab faizde değişikliğe gitmiyor akıllılar! borsada alım yapıyor yani avrupa'da keriz çok!!