E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriNevhan Orge’de satışa hazırlanıyor---

Nevhan Orge’de satışa hazırlanıyor

Nevhan Orge’de satışa hazırlanıyor
24 Mayıs 2016 - 11:12 borsagundem.com

SPK’nın yakın takibinde olan Orge Enerji hisselerinde ortaklardan Nevhan Gündüz, sahibi olduğu payları borsada satacak

BORSAGUNDEM.COM

Son dönemde sık sık olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine sahne olan ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun yakın takibinde olan Orge Enerji hisselerinde ortaklardan Nevhan Gündüz, sahibi olduğu payları borsada satacağını KAP’a açıkladı.

Orge enerji hisselerinde yaşanan fiyat hareketleri nedeniyle SPK hisseyi brüt takasa almıştı. Nevhan Gündüz şirketin yüzde 22 oranında payını elinde bulunduruyor. Bu da yaklaşık 4 milyon 750 adet hisseye tekabül ediyor. Nevhan Gündüz bu hisseleri daha önce de satmak istemişti. Boşanma sürecinde olan işadamı Nevhan Gündüz’ün sahibi olduğu halka açık şirketi Orge Enerji’de satışı konu ettiği hisselere tedbir kararı getirildi. İstanbul Anadolu 21. Aile Mahkemesi’nde Nilden Gündüz tarafından Nevhan Gündüz aleyhine açılan tedbir davasında 3.3.2016 tarihinde alınan ara karara göre davalının Orge Enerji Elektrik Taahhüt A.Ş.’deki hisseleri satması yönünde haberler olduğu görüldüğü, talebin kabulü yönünde hüküm kurulduğu açıklandı.
Daha sonra Nevhan Gündüz, tedbirlerin kaldırıldığını açıkladı.

OLAĞANDIŞI HAREKETLERİN ARKASINDAKİ İSİM

Orge Enerji hisselerinde son dönemde yaşanan olağandışı fiyat ve miktar hareketlerinin arkasında manipülasyon suçlamasından hapis cezası alan ve hakkında çok sayıda manipülasyon davası bulunan Mecnur Çolak’ın olduğu ileri sürülüyor.

Hakkında hapis cezası olduğu için Bulgaristan’a kaçan Mecnur Çolak’ın Türkiye’deki bir adamı aracılığıyla bağlantıları yürüttüğü ve sert fiyat hareketlerini yönettiği öne sürülüyor. Hissede yabancı işlemlerinin yapıldığı ‘Evli Fund Management Company’ isimli fonun da Mecnur Çolak ile ilişkisi olduğu iddia ediliyor. Yabancı kurumlardan yapılan işlemlerin de Mecnur Çolak’a ait olduğu söyleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 70,60
En Yüksek: 70,65
En Düşük: 69,55
Değişim 0,07 %
FK: 11,56
PD / DD: 5,54
İşlem Hacmi 4.679.181
Toplam Adet: 66.628
Ağırlıklı Ort.: 71,13
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)