E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisNevhan Gündüz’e yanıt Adaletten---

Nevhan Gündüz’e yanıt Adaletten

Nevhan Gündüz’e yanıt  Adaletten
12 Ocak 2016 - 16:30 borsagundem.com

Borsagundem.com’un "Orge Enerji’de Mecnur Çolak operasyonu” haberi için ‘yalan’ iftirasıyla mahkemeye koşan patrona 'ders' gibi karar…

BORSAGUNDEM.COM
 
Halka açık bir şirketteki büyük bir ortak satışı planını gündeme taşıyan ve borsa dünyasına  bomba gibi düşen, “Orge Enerji’de Mecnur Çolak operayonu” haberinde flaş gelişme…
Orge Enerji’nin patronu Nevhan Gündüz’ün, “mesnetsiz iddialar” ve “yalan yayın” iftirasıyla haberin erişime engellenmesi talebine karşılık Adalet, “Yayına devam” kararı verdi. Doğru haberin tekzibi olur mu, hayır, tekzip talebi de reddedildi.

Borsagundem.com, Nevhan Gündüz’ün uykularını kaçıran haberde, “Orge Enerji hisselerinde son dönemde yaşanan olağandışı fiyat ve miktar hareketlerinin arkasında manipülasyon suçlamasından hapis cezası alan ve hakkında çok sayıda manipülasyon davası bulunan Mecnur Çolak’ın olduğu ileri sürülüyor” diye yazmış, borsa kulislerinde dile getirilen, “Nevhan Gündüz’ün hisse satışı için Mecnur Çolak ile anlaştığı konuşuluyor” iddiasını yayınlamıştı. Detaylarda ise “Hakkında hapis cezası olduğu için Bulgaristan’a kaçan Mecnur Çolak’ın Türkiye’deki bir adamı aracılığıyla bağlantıları yürüttüğü ve sert fiyat hareketlerini yönettiği öne sürülüyor” iddiasını da yer verilmişti.

Ayrıca, ödenmiş sermayesi 20 milyon lira olan şirkette Nevhan Gündüz’ün yüzde 23.20 oranında payı bulunduğuna dikkat çekmişti.
 
HAKİM REDDETTİ

Yatırımcı dünyasında heyecan uyandıran haberin ardından yatırımcılarını aydınlatmak yerine KAP’ta Borsagundem.com’u karalama ve şikâyet etme yolunu seçen,  çirkin iftiralarla İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurulduğunu duyuran Nevhan Gündüz’e ‘ders’ gibi yanıt İstanbul Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği’nden geldi. Talebi inceleyen Hakim Ali Arslan Giritli, “Talepte bulunanlar ile ilgili fikir ve ifade özgürlüğü sınırlarını ve eleştiri sınırlarını aşan, kişilik haklarını açıkça ihlal eden ve ticari kuruluşu lekeleyen yayın yapılmadığı anlaşılmış olmakla talebin reddine…” dedi.

Kararla birlikte Borsagundem.com’un kişilik haklarına verdiği değer, ticari itibara gösterdiği hassasiyet bir kez daha tescil edildi. Tam aksine Nevhan Gündüz’ün ‘yalan” çığlıklarına Hukuk, ’sus’ dedi.

Borsa dünyasındaki oyunları bozan, yatırımcıyı koruyan, doğru, cesur ve ses getiren yayıncılığıyla internet ekonomi habercilğinde rakipsiz olan Borsagundem.com, uykuları kaçırmaya devam edecek...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (24)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)