E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriNetflix: Güzel günler geride mi kaldı? ---

Netflix: Güzel günler geride mi kaldı?

Netflix: Güzel günler geride mi kaldı?
22 Nisan 2022 - 08:30 borsagundem.com

Şirket 2022’nin ikinci çeyreğinde de abone erozyonunun sürmesini bekliyor. 2021’in 2. Çeyreğinde 1,5 milyon abone elde eden şirket, 2022’nin aynı döneminde 1,5 milyon abone kaybetmeyi beklediğini açıkladı.

Netflix, Inc., film ve televizyon dizisi seçimi sunan bir Amerikan abonelik bazlı internet yayıncılık hizmeti ve prodüksiyon şirketidir. Şirket ayrıca Netflix Orijinalleri olarak etiketlenen kendi filmlerini ve dizilerini de üretiyor.

Netflix, 1. Çeyrek bilançosunda hasılatını geçen yılın aynı dönemine göre %10 arttırmasına rağmen beklentilerin altında kaldı. Şirket 1. Çeyrekte 2,90$ HBK tahminlerini 3,53$ HBK ile önemli ölçüde aştı ancak yeni abone sayısı konusunda beklentilerin oldukça altında kaldı.

Şirket 2011'den bu yana ilk kez bu çeyrekte abone kaybettiğini açıkladı. Netflix bu çeyrekte, 2,4 milyon abone artışı beklentisine karşın, 200.000 abonelik bir düşüşle büyük bir kayıp yaşadı. Bu kayıpların 700.000'inin Rusya'dan çıkış nedeniyle olduğu ve dolayısıyla hala 200.000 abonelik net kazanç olduğu belirtilse de beklenen rakamlar ile sonuçlar arasındaki ciddi farkın önümüzdeki dönemlere dair endişeleri arttırmasıyla bilançosunu açıkladığı işlem gününde %35 değer kaybetti ve bu 2004 yılından beri tarihsel olarak en kötü performansıydı.

Abone sayısı performansındaki düşüşün temel nedenlerinden biri platform ücretleri olarak gösteriliyor. Müşterilerin %61'i fiyatların çok pahalı olduğuna inanıyor ve ortalama bir akış platformuna yaklaşık 7,5 dolar değer veriyor.

Ayrıca sektörde yükselen rekabet abonelik rakamlarını ciddi olarak etkiliyor. Her ne kadar Netflix; Youtube, Amazon ve Hulu gibi güçlü rakiplerle uzun süredir başarıyla mücadele ediyor ve büyümesini sürdürüyor olsa da, son senelerde geleneksel medya şirketlerinin de internet yayıncılığı alanına yönelmesiyle sektördeki rekabet ciddi oranda artmış durumda. Bu da Netflix’in abone artışının beklentilerin altında kalmasına neden olan sebeplerden olarak gösteriliyor.

Şirket yönetimi Netflix'in karşılaştığı bir diğer uzun vadeli sorunun, hesap paylaşımı olduğunu belirtiyor. Abonelikler vasıtasıyla 222 milyon haneden ödeme alan Netflix, bu rakama ek olarak aboneliklerin 100 milyon ek hane ile paylaşıldığını düşünüyor. Hesap paylaşımı dolayısıyla ciddi bir hasılat ve kar kaybı yaşadığını belirten şirket, önümüzdeki dönemde bu alanda farklı uygulamalar ile üretiminin paraya dönüşümünü arttırmayı planlıyor.

Şirket 2022’nin ikinci çeyreğinde de abone erozyonunun sürmesini bekliyor. 2021’in 2. Çeyreğinde 1,5 milyon abone elde eden şirket, 2022’nin aynı döneminde 1,5 milyon abone kaybetmeyi beklediğini açıkladı. 2. Çeyrekte hasılatının geçen yılın aynı dönemine göre %10 artmasını bekleyen şirket, faaliyet marjını %19-20 civarında tutmayı hedeflediğini bildirdi.

Netflix'in yeni abone sayısındaki düşüş Wall Street için sürpriz oldu. Analistler, 2022'nin ilk çeyreği için yavaşlayan ancak yine de pozitif bir büyüme bekliyordu. Rakiplerinin çoğu, en azından henüz Netflix'in sahip olduğu aynı coğrafi ayak izine sahip değil, yine de tüm hikaye şimdi daha düşük bir tabandan yeniden değerlendirilmeli; büyüme hikayesi hala sağlam olabilir ancak şirketin önümüzdeki zorluklarla başa çıkmak için bir stratejileri olduğunu görmemiz gerekiyor. Piyasaların kazançlara tepkisine rağmen, “Stranger Things”, “Peaky Blinders” ve “The Umbrella”nın son sezonları gibi çok beklenen içeriklerin piyasaya sürülmesi göz önüne alındığında, Netflix için güzel günler ufukta görülebilir. Ayrıca, şirketin reklam destekli bir abonelik sunmaya yönelik yeni duyurulan çabalarının yanı sıra şifre paylaşımını tartışmaya yönelik çabaları da Wall Street’in ilgisini çekebilir.

Genel olarak, hisse senedi, 14 tane "Alım" ve 11 tane ‘’Güçlü Al’’ konsensüs derecesine sahip ve hisse için 14 tane ‘’Tut’’ önerisi bulunuyor. Analistlerin ortalama hedef fiyat beklentisi ise 361.78$ seviyesinde. Hissenin 50 günlük ağırlıklı ortalaması 369$ -100 günlük ağırlıklı ortalaması 457$ seviyesinde; her iki güçlü desteği de aşağı kıran Hisse için sert düşüş sonrası tepki alımları gelebilir ancak yatırımcılar şirkete yeniden inanmak için abonelik ve karlılık anlamında katalizör olacak hikayeler görmek isteyecektir.

Peki Netflix ,Inc. (NFLX) hisselerinde nasıl işlem yapılabilir?

PhillipCapital’de hesap açarak.

PhillipCapital müşterileri, Borsa İstanbul’da işlem yapma rahatlığını, New York Borsası'ndaki işlemlerinde de yaşıyorlar.

Üstelik uluslararası piyasa işlemlerinizi PhillipCapital ile yapmanız halinde, paranızı yurt dışına transfer etmek zorunda kalmazsınız.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 milyon 250 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

[email protected]

DÜNYA DEVİ PHILLIPCAPITAL'DE HESAP AÇMAK İÇİN TIKLAYIN

American Airlines: Yükseliş tamam mı devam mı ?

Twitter’da Elon Musk etkisi

Nvidia’dan çip krizine çözüm

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)