E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNetanyahu'nun 'saldırılar sürecek' tehdidinin ardından Hamas'tan ayaklanma çağrısı---

Netanyahu'nun 'saldırılar sürecek' tehdidinin ardından Hamas'tan ayaklanma çağrısı

Netanyahu'nun 'saldırılar sürecek' tehdidinin ardından Hamas'tan ayaklanma çağrısı
14 Mayıs 2021 - 21:10 borsagundem.com

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun 'henüz bitmedi' mesajını içeren açıklamasının ardından Hamas tarafından Filistinlilere ayaklanma çağrısında bulunuldu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "henüz bitmedi" diyerek abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürdüreceklerini belirtti. Netanyahu'nun bu çıkışının ardından Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, işgal altındaki Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilere İsrail'e karşı ayaklanma çağrısında bulundu.

İsrail'in Filistinlilere yönelik zulmü sirenken Koltuğunu kaybetmemek için bölgeyi ateşe attığı belirtilen Netanyahu, yayınladığı görüntülü mesajda, gerilimi tırmandıracak açıklamalarda bulundu. Netanyahu'nun bu sözlerine Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ayaklanma çağrısı yaparak yanıt verdi.

NETANYAHU: DAHA BİTMEDİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "daha bitmedi" diyerek abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürdüreceklerini söyledi.

Filistinli direniş örgütü Hamas'ın üst düzey isimlerine her yerde ulaşabileceklerini savunan Netanyahu, "Henüz bitmedi. Şehirlerimizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini yeniden sağlamak için her şeyi yapacağız." ifadesini kullandı.

HAMAS'TAN AYAKLANMA ÇAĞRISI

Netanyahu'nun bu tehdidinin ardından Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, işgal altındaki Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilere İsrail'e karşı ayaklanma çağrısında bulundu.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, yaptığı kısa yazılı açıklamada, Batı Şeria'daki Filistinlilerin İsrail'e karşı direnişinden övgüyle söz etti. Ebu Ubeyde, açıklamasında, "Ey Batı Şeria'nın kahraman ve özgür insanları, bilekleriniz bükülmesin, devriminize selam olsun, işgalcilerin ayaklarının altındaki toprağı ateşe verin." ifadelerini kullandı.

HAYATINI KAYBEDEN FİLİSTİNLİLERİN SAYISI 125'E YÜKSELDİ

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirmişti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 10 Mayıs'tan bu yana 31'i çocuk 125 Filistinli hayatını kaybetti, yaralı sayısı 900'e ulaştı.

Netanyahu'dan gerilimi tırmandıracak açıklama: Henüz bitmedi

 

Macron, 'kınamak' yerine 'başsağlığı' diledi

 

Avusturya'dan İsrail'e akılalmaz destek: Türkiye'den jet yanıt

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş15 Mayıs 2021 23:56

    Silahsız insanlara silah doğrultmak ne kadar doğru yürek işi,bu İsrail'in karşısında Türkiye gibi bir devlet olsa, İsrail 24 saat dayanamaz, Filistin,i bırakır kaçarlar,bir çocuk tan ile korkan bir devlet

  • Ali15 Mayıs 2021 20:18

    Hamas da İsrail in kontrolünde. Tam bir şeytan bu İsrail.

  • azmi15 Mayıs 2021 20:03

    İsrail'in destekçisi çok. Teknolojisi gelişmiş. Müslümanları kim destekliyor, bilelim

  • Cihad 15 Mayıs 2021 19:18

    Ortadoğu’da dört tarafı milyarlarca musluman olan kc kadar devlet teror estiriyor . Milyarlarca musluman seyrediyor.

  • MEHMET beyler 15 Mayıs 2021 14:33

    Müslümanlara gerçek bir lider lazım ATATÜRK GIBI olmalı yoksa her sene kınama olur

  • Yorum15 Mayıs 2021 13:36

    Bu israyilin 2000 askeri ölsün 20 tane uçagı düşsün iki üç gemi batsı İsrail dağılır Bi tane asker kalmaz orduda

  • Yazık15 Mayıs 2021 00:37

    Bu kadar müslüman ülkenin içrrsinde bunu yapıyor adamlar islam birliğinin sadece adı var adam gibi trpki vetseniz kılını bile kıpırdatamaz bu alçaklar vah ki ne vahh Rahmetli Erbakan hocankn ebabil sözü geldi aklkma..

  • ZAMAN14 Mayıs 2021 23:47

    İŞALLAH RABBİM İSRİLOGULLARININ NESLİNİ KURUTSUN  ONLARA ÖYLE BİR DERT VERSİNKİ  RABBİM BİRDAHA 1000 YİL DÜZELEMESİNLER İŞALLAH 

  • Tufan15 Mayıs 2021 14:51

    İnşallah kardeş düzgün yazıver. İşallah diye yanlış bir yazım yok. İsraile gelince 2022-2023 israilin ve küfrün beli iyice kırılacak. Ayasofya ardından Karabağ zaferi geldi şimdi sıra dualarımızla Kudüs'ün özgürlüğünde. Önce dua sonra daimi yahudi malları boykotu yapacağız. Zalimler için yaşasın cehennem.

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ15 Mayıs 2021 00:16

    ONUN ZAMANI GELDİĞİNDE KURAN I KERİMDE AYET VAR.BİR DAHA İSRAİL DEVLETİ KURULAMAYACAK.BUNUN CEVABI YÜCE ALLAH DA SAKLIDIR.

  • KURT14 Mayıs 2021 23:46

    HAMASIN YAPACAGI KORONA VİRÜSLÜ   FÜZEBAŞLIKLARINI İSRAİL TARAFINA GÖNDERSİNLERKİ HEPSİ İLHAK OLUP YOK OLSUNLAR  VÜRÜSDEN 

  • TARKUT TARKAN14 Mayıs 2021 23:32

    ARTIK MÜSLÜMAN ÜLKELERİNİN KENDİ UÇAKLARINI TANKLARINI BALİSTİK NÜKLEER FÜZELERİNİ, TÜM HER ŞEYİNİ KENDİ KENDİLERİ YAPARLAR İSE ANCAK BU İŞE ÇÖZÜM BULUNUR İSRAİL ARTIK BÖYLE KABADAYI KABADI SAVAŞAMAZLAR VE ABD BİR HAT YAPAMAZ.MÜSLÜMANLAR ARTIK BİRLİK İÇİNDE OLSA YÜCE ALLAH TA PLANINI DEVREYE ANCAK SOKACAKTIR.YOKSA BİZ MÜSLÜMANLAR İSRAİL VE ABD NİN TUZAKLARINA DÜŞER İSEK YÜCE ALLAH NEDEN YARDIM YAPSIN Kİ.

  • Ali 14 Mayıs 2021 22:45

    İsrail e gerilla taktiği uygulaması gerekiyor... Kanalla vur..Kaç...