E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNetanyahu Hamas'ı tehdit etti---

Netanyahu Hamas'ı tehdit etti

Netanyahu Hamas'ı tehdit etti
14 Ekim 2018 - 16:04 borsagundem.com

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Gazze sınırında yaşananlardan Hamas'ı sorumlu tutarak, "İsrail'in yanıtının çok sert" olacağı tehdidinde bulundu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi  sınırında yaşananlara ilişkin, "Anlaşılan Hamas verilmek istenen mesajı almamış o  zaman İsrail'in yanıtı da ızdırap verici olur" diyerek Hamas'ı tehdit etti. 

Başbakan Netanyahu, haftalık kabine toplantısı öncesi gündeme ilişkin  değerlendirmelerde bulundu.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze sınırında yaşanan olayları önlemeye  yönelik "güçlü darbeleri" devreye sokmaya çok yakın olduklarını söyledi.  Sınırdaki olaylar nedeniyle Hamas'ı suçlayan Netanyahu, "Anlaşılan Hamas verilmek  istenen mesajı almamış. Eğer buna bir son vermezlerse farklı bir yolla  durdurulurlar. İsrail'in başvuracağı bu yol da çok ızdırap verici olur."  ifadelerini kullandı.

İsrail Savunma Bakanı da Hamas'ı tehdit etti

Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, yerel bir gazeteye  yaptığı açıklamada, Gazze sınırında 6 ayı aşkın süredir devam eden gösteriler  sebebiyle İsrail'in tüm seçeneklerinin tükendiğini, dönüşü olmayan bir yola  girildiğini ileri sürdü.

Sınırda yaşananlardan Hamas'ı sorumlu tutan Liberman, "Her taşı  çevirdik ve dönüşü olmayan bir noktaya geldik. Hamas'a hayal edebilecek en sert  darbeyi vurmamız gereken aşamaya ulaştık." dedi.

Filistinliler 30 Mart'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin  İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında barışçıl gösteriler  düzenliyor.

İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve  2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden  sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

Gösterilerin başladığı 30 Mart'tan bu yana 200'den fazla Filistinli  İsrail askerlerinin saldırılarında şehit oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)