E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiNet kârdaki pozitif sapma hisseye etki eder mi?---

Net kârdaki pozitif sapma hisseye etki eder mi?

Net kârdaki pozitif sapma hisseye etki eder mi?
06 Mayıs 2021 - 11:47 borsagundem.com

Anadolu Efes için, İş Yatırım hedef fiyatını 32,00 TL hedef fiyat ile 'al' tavsiyesini, Ak Yatırım hedef fiyatını 30,50 'endeksin üzerinde getiri' tavsiyesini ve Yapı Kredi Yatırım, 33,70 TL hedef fiyatını ve 'al' tavsiyesini sürdürdü

BORSAGUNDEM.COM

Anadolu Efes’in (#AEFES) 2021 yılı ilk çeyrek bilançosunda 295 milyon TL net kar açıkladı. Kar beklentilerin üzerinde gelmekle birlikte, sürdürülebilir olup, olmadığı kurumlar tarafından analiz edildi. Bu kârın hisse üzerindeki etkisi de belirtildi.

İş Yatırım, Anadolu Efes için hedef fiyatını 32,00 TL hedef fiyat ile 'al' tavsiyesini yineledi.

İş Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Kapanış (TL) : 24.54 -  Hedef Fiyat (TL) : 32 - Piyasa Deg.(TL) : 14530 - 3A Ort. İşl. Hac.(mn$) : 6.98 - AEFES TI Equity- Öneri: AL Get. Pot.%: 30,4

Finansal Sonuçları: Net kar alkolsüz içecek grubunun güçlü katkısı ve operasyonel olmayan gelirler sayesinde beklentileri aştı: Anadolu Efes 1Ç21’de 295 milyon TL net kar açıkladı. Geçtiğimiz yıl aynı dönem 129mn TL zarar kaydedilmişti. Yıllık bazdaki iyileşme operasyonel karın artması ve aynı zamanda EBİ’deki nakdin Türkiye’ye getirilmesinden kaynaklı kur farkı karı ve Lüleburgaz arazisinin satışından kaynaklandı. Net kar 202 milyon TL olan piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti. Pozitif sapma dün beklentilerin üzerinde kar açıklayan Coca Cola İçecek’in katkısından ve yukarıda bahsettiğimiz tek seferlik operasyonel olmayan kalemlerden kaynaklandı. Net kardaki pozitif sapmaya rağmen, etkinin daha önce sonuçlarını açıklayan Coca-Cola İçecek’in güçlü katkısından ve operasyonel olmayan kalemlerden geliyor olması, bira grubu operasyonlarında önemli bir sürpriz olmaması nedeniyle sonuçların hisse performansı üzerinde önemli bir etki yaratmasını beklemiyoruz.

AL tavsiyemizi yineliyoruz: Hedef değerimiz 32TL’ye %30 getiri potansiyeli sunan hisse için AL tavsiyemizi yineliyoruz. Hisse 5.2x FD/FAVÖK çarpanı ile benzerlerine %60 iskontolu işlem görüyor. Iskonto oranı son 2 yıllık ortalaması %45’in üzerinde yer alıyor."

Ak Yatırım,  Anadolu Efes için hedef fiyatını 30,50, tavsiyesini 'endeksin üzerinde getiri' olarak belirtti.

Ak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Net karın beklentileri aşacağı Coca-Cola İçecek’in sonuçlarıyla işaret edilmişti, ancak bira grubu karlılığı tahminimizin gerisinde kaldı

- Anadolu Efes 1Ç21’de 295 milyon TL net kar açıklayarak bizim 186 milyon TL olan beklentimizi ve 202 milyon TL olan konsensüs tahmini aştı. Net karın geçtiğimiz gün açıklanan ve beklenti üzeri gerçekleşen Coca-Cola İçecek (CCİ) finansalları ile tahminleri geçeceği bekleniyordu. 

- CCİ hariç olarak operasyonel performansa baktığımızda, yurt dışı satış hacminin tahminimizin üzerinde oluşması sayesinde ciro daha kuvvetli gerçekleşti. Ancak, marjlar maliyet artışları nedeniyle beklentimizin gerisinde kaldı. Bu nedenle konsolide FAVÖK rakamı olan 656 milyon TL bizim 616 milyon TL olan beklentimizi ve piyasanın 620 milyon TL olan tahminini geçerken, bira segmentinin -47 milyon TL olan FAVÖK’ü bizim öngörümüzün gerisinde kaldı.  

- Hatırlanacağı gibi Anadolu Efes 2021 yılında düşük çift haneli ciro büyümesi ve marjlarda bir miktar geri çekilme olmasını beklediğini belirtmişti. Şirket, bütçe üzeri 1Ç gerçekleşmesine rağmen bu beklentilerinde belirsizliklerin halen devam etmesi nedeniyle bir değişikliğe gitmediğini açıkladı. 

- Sonuçların hisse üzerinde hafif olumsuz etki yapabileceğini düşünüyoruz.  

- Anadolu Efes için 30,50 TL/hisse hedef fiyatımız ve ‘Endeksin Üzerinde Getiri’ tavsiyemiz bulunmaktadır."

Yapı Kredi Yatırım, Anadolu Efes için 33,70 TL hedef fiyatını ve 'al'  tavsiyesini sürdürdü.

Yapı Kredi Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"AEFES - 1Ç21 Finansal Sonuçlar: Bira operasyonları beklendiği gibi zayıf

AEFES 1Ç21'de 295 milyon TL net kar açıkladı. Bu rakam hem piyasanın tahmini olan 202 milyon TL'den hem bizim beklentimiz olan 223 milyon TL'den daha iyi gerçekleşti. Genel olarak satıştan net kara kadar konsolide sonuçların beklentilerden iyi gelmesinin sebebi #CCOLA’nın sonuçlarındaki olumlu görüntü oldu. Öte yandan bira operasyonları ise beklendiği gibi genelde zayıftı.

Özet Görüşümüz

Hisse CCOLA sonuçlarına dün olumlu tepki vermişti. Dolayısıyla 1Ç21 sonuçlarıyla bağlantılı daha fazla bir pozitif reaksiyon beklemiyoruz.

Öte yandan orta vadede şirketin özellikle CCOLA'daki payı sayesinde konsolide bazda güçlü nakit yaratma potansiyelinin devam etmesi nedeniyle AL önerimizi 12 aylık 33,7 TL hedef fiyatla sürdürüyoruz."

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı ilk çeyrek bilançoları

Satış hacmi ile 2021’e iyi bir başlangıç

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 151,20
En Yüksek: 151,30
En Düşük: 147,50
Değişim 2,37 %
FK: 4,05
PD / DD: 1,39
İşlem Hacmi 368.370.365
Toplam Adet: 2.457.945
Ağırlıklı Ort.: 149,61
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yusuf Teoman06 Mayıs 2021 12:07

    Kimde olumsuz konuşmuyor. Kimse aylardır çıkan borsada yoğun kar satışlı bir dönemin başlayabileceğinden bahsetmiyor

  • Mehmet Baydar06 Mayıs 2021 11:59

    Daha öncede söyledim, Net kardaki pozitif sapma yada başka bir tabir Analistlerin hisse Al yönündeki tavsiyeyi ısrarla verme amaçlarını değiştirmiyor. Sanki sihirli bir güç herkesin lağıt almasını sağlamak istiyor. Böyle bir çaba var. Şişen borsada kar satışları başlarsa ne olacak peki..