E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriNet Holding’in yüzünü güldüren proje---

Net Holding’in yüzünü güldüren proje

Net Holding’in yüzünü güldüren proje
21 Temmuz 2014 - 13:03 borsagundem.com

KKTC'de 6 oteli bulunan Merit Grubu'nun yeni oteli gün sayıyor. Haberlere göre Ürdün ve Lübnan'dan talep büyük

Milli Piyango özelleştirilmesi Net Holding’in en önemli gündem maddesi. Net Holding’in kurucusu ve ana hissedarı Besim Tibuk ve ikinci kuşaktan dört çocuğu, yoğun bir hazırlık süreci yaşadı ihale ile ilgili. Özellikle ailenin işletme okuyup, holdingin hukuk işlerinden sorumlu üyesi Hande Tibuk üzerinden ilerledi işler.

Tabi bir taraftan ihaleye hazırlanırken, diğer yandan da Net Holding’in tüm faaliyetlerinin yüzde 80’nine yakın kısmını sırtlayan turizm grubu da hareketli bir dönem geçiriyor.
Hali hazırda 2 bin 500 yatak kapasitesi ile KKTC’de 6 oteli bulunuyor grubun. Mare Monte adlı yeni otellerinin açılması için ise gün sayılıyor.  

Yakın zamana kadar yüzde 70 Türkiyeli, yüzde 30 Avrupa ve Ortadoğulu turist ağırlayan Merit otellerinde bu oran yarı yarıya gelmiş. Hatta Ortadoğulu turistin payı yüzde 30’lara ulaşmış. Bunun nedeni de Amman ve Beyrut’ta birebir yürütülen tanıtım faaliyetleri. Ekonomist’in haberine göre, Merit sayesinde KKTC’ye Ürdün ve Lübnan’dan kafilelerle turist geliyormuş. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • NET21 Temmuz 2014 14:13

    Karşamışık ortaklıklara son. Nttur ntholun butun hisselerini satarak kaynak edinmeli ve butun hotellerin mulkiyetini NETUR a devretse NETUR ve MERİT i birleştirip, MERİT TURİZM ve HOTELCİLİK adında hotelcilik ve turizm faliyetlerini sadece bu şirket altında yurutmesi ve NETHOL ise diğer butun alanların faliyetlerini kapsamına alması güzel bir düzenleme olur.