E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNestle'den 1 milyar dolarlık yatırım---

Nestle'den 1 milyar dolarlık yatırım

Nestle'den 1 milyar dolarlık yatırım
04 Ekim 2022 - 09:59 borsagundem.com

Nestle, kahve üretimini iklim değişikliği sebebiyle oluşan tehlikelerden korumak için 1 milyar dolar yatırım yapacak

Kahve şirketi Nestle, aşırı hava koşulları ve iklim değişikliği ürünlerini tehdit ederken Nescafe markası için tedarik sağlayan çiftçileri daha sürdürülebilir tarım yöntemleri kullanmaya teşvik etmek için 2030 yılına kadar 1 milyar İsviçre Frangından (1 milyar dolar) fazla yatırım yapacak.

Nestle, çiftçileri toprağı korumak için örtü bitkileri dikmek gibi eylemlerde bulunmaya motive etmek için nakit teşviklerin yanı sıra en iyi dikim teknikleri hakkında eğitim sunacak. Nescafe için çekirdek kahve tedarik eden 500.000'den fazla çiftçiden oluşan geniş bir ağ ile şirket, bu konularda birlikte çalıştığı tedarikçi sayısını ikiye katlayarak en az 200.000'e çıkarmayı amaçlıyor.

Kahve arzı iklim değişikliği tarafından tehdit ediliyor: mahsul, kuraklık ve kasırgalar da dahil olmak üzere aşırı hava koşullarına en duyarlı olan ekvator kuşağının yakınında yetiştiriliyor. Inter-American Development Bank'a göre, yükselen sıcaklıklar uzun vadeli bir tehdit ve kahve yetiştirmeye uygun alanı 2050 yılına kadar %50'ye kadar azaltacak.

Nestle üzerindeki boykot baskısı artıyor

 

Nestle'nin satışları yüzde 9 azaldı

 

Nestle'den ABD'de 4 milyar dolarlık satış

 

Nestle ve Starbucks'tan 7 milyar dolarlık ortaklık

 

Nestle'den 2.8 milyar dolarlık satış

 

Nestle'nin 3.5 milyar dolarlık hissesi satıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)