E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıNegatif tablo pozitife döner mi?---

Negatif tablo pozitife döner mi?

Negatif tablo pozitife döner mi?
25 Şubat 2020 - 09:08 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende "BIST100 için 114 Bin dönüş noktası olabilir mi?" sorusuna cevap aranıyor.

Global piyasalarda hâkim olan virüs endişesi ile haftaya zayıf bir başlangıç yapan endeks günü kayıplarında sınırlı bir toparlanma ile %1.75 aşağıda 114.789 puanla tamamladı. Yurtdışında virüs Çin harici bazı ülkelerde artış kaydederken, yurtiçinde jeopolitik gelişmeler önemini korudu. Daha çok yurtdışı satışlarından kaynaklı yaşanan bu negatif tablonun bugün biraz daha iyimser tarafta olmasını bekliyoruz.

Veri gündemi sakin fakat haber başlıkları takibimizde olacak. Endeks içinde Asya piyasaları negatif fakat vadelilerdeki pozitif havanın etkisi ile açılışın yatay negatif, günün geri kalanında gelişmelerin etkisi ile pozitife dönmesi beklenebilir. Kur cephesinde ise 6.16 seviyesine doğru hareket dün gün içinde yaşandı. Anlık 6.12 seviyesi üzerinde işlem gören kurda en büyük etken doların küresel piyasalardaki güçlü görünümü olarak da yorumlamakta fayda var. Bugün piyasa kapanışı sonrasında TCMB Başkanı Uysal’ın Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında konuşma yapması bekleniyor.

Yurtdışında ise dün Japonya piyasaları tatildi ve bugün açılış sonrası hareketi anlık olarak %3.35 aşağıda olduğu görülüyor. Asya piyasalarının genelinde satışlar hâkim. Fakat vadeli taraf artıda seyrediyor. Bu tablo günün geri kalanındaki fiyatlamalar açısından önemli olacak. Ons altında ise son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra realizasyonun yaşandığı görülüyor. 1686$ seviyesine tırmanan kıymetli metal 1656$ seviyesinden işlem görüyor. Kısa vadeli realizasyon sonrasında yönün nasıl şekilleneceği sakin veri takvimi karşısında daha çok haber akışları ile şekilleneceğini söylemek mümkün.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Arif25 Şubat 2020 09:19

    Bugün heryer yeşil. Korku geçti sanki 116 bin denemesi yapacağız. Geçici yeşilliği satarım 116 bin olursa beklerim