E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNebati'den ABD'de kritik temaslar---

Nebati'den ABD'de kritik temaslar

Nebati'den ABD'de kritik temaslar
21 Eylül 2022 - 22:06 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, ABD'de yabancı fon yatırımcılarıyla görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, New York'ta yabancı fon yatırımcıları ve uluslararası banka yöneticileriyle bir araya geldi.

Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul toplantıları için ABD'de bulunan Nebati, New York'taki temaslarına ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Yabancı fon yatırımcıları ve uluslararası banka yöneticileriyle görüştüklerini belirten Nebati, "Devreye aldığımız son uygulamalar ile yatırım, üretim, ihracat ve istihdamı merkezine alan Türkiye Ekonomi Modelimizi kapsamlı bir şekilde aktararak küresel ekonomideki son dönem gelişmeleri ve önümüzdeki döneme ilişkin öngörülerimizi paylaştık." ifadesini kullandı.

JAPONYA BAŞBAKANI İLE DE GÖRÜŞTÜ

Nebati, dün de Citibank Kamu Sektörü Küresel Başkanı Julie Monaco'yu, talebi üzerine Türkevi'nde ağırladıklarını dile getirerek, küresel ekonomik görünüm ve Türkiye'nin ekonomik yapısını konuştuklarını aktarmıştı.

Bakan Nebati, Japonya Başbakanı Kişida Fumio ve beraberindeki heyetle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki heyetle bir araya geldiklerini kaydetmişti.

Powell: Enflasyonu yüzde 2'lik hedefe getirmekte kararlıyız

 

Fed sonrası dolarda son durum

 

Fed kritik faiz kararını açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik22 Eylül 2022 08:52

    Yabancı yatırım fonlarına, kredi notu yatırım yapılmaz olan ülkelere yatırım yapmaları yasak. ABD tahvil faizleri 4'e çıkmışken, risk primi CDS 750 olan bir ülkeye para sokmaz.

  • İbrahim Açıkgöz22 Eylül 2022 08:18

    23 Nisanda sevinsin diye koltuğa oturttular orada unuttular. Ne bakanı ya böyle boş bakan mı olur?

  • Mucise Reis : )22 Eylül 2022 07:22

    Şimdi otomobil 3 vitese geçmesi için çalışır olmalı. önce 1, sonra 2, sonra 3 olmalı belirli bir hıza gelince... biz direket 3 vitesden görüşmelere geçiyoruz :D hangi kurum, fon yönetim, yatırımcı, temel olmadan direket bizlere gelsin? borsada oligartların oyununu yaşadım. nerede önlem? nerede açıklama ? birde öyle gizli saklıki bilgi öğrenmek görmek incelemek bu 2022 teknolojısı ile imkansız :D o bakımdan görüşmeler temenni ve iti niyetten öteye gidemez. Sen arsa, arazi, fabrika vb satarsab o ticaret olur. ülke ekonomisi görüşmesi olmaz. Biz bol bol TİCARET görüşüyoruz. sattım, satışa hazır, bende bu arsa var, mekan var, tarihi topraklar felan filan var... bu gsmh ya ve millete faydalı bir konu değil, varlık satımı. şirketin 2xx kodlu duran varlık satımı işi. sen ürettiklerini sat, üretim hatlarını ülkene abd ve japonyadan getirt. yan sanayin yedek parça vb üretsin kapsın. bu ekonomi :D  görüşme olur...

  • Hehe22 Eylül 2022 07:20

    Temas bence sadece temas etmistir

  • Ali22 Eylül 2022 00:26

    Kral çıplak.....Nokta...Gerisi hikaye

  • Yakup Kaya21 Eylül 2022 23:43

    Bizim Borsayı Uçurduktan Sonra Amerika Borsalarını Uçurmaya Gitti.

  • 2 deli 1 weli21 Eylül 2022 23:43

    fon  yöneticilerinin hepsini davet et Türkiyeye.yüklü hisse alsinlar,borsayi firlatsinlar.topdan satsinlar bir anda cökertsinler.vergide ödemiyorlar.havadan para kazansinlar.bizde sevinelim ekonomi iyi bak borsa yükseldi diye.tam soyguncu pilani

  • PATLAYANLAR21 Eylül 2022 23:02

    AKDERE.  OKULLU. ÇEVİK. BİLAL. FİLO ARTI BUNLARIN YANCILARI BODRUMDA YEŞİLLERİ EZERKEN İYİYDİ İYİ Mİ BÖYLE

  • emekci21 Eylül 2022 22:53

    faiz lobisine kur yapıyor romeo

  • Ekonomist21 Eylül 2022 22:47

    Bu kritik temaslarda Sn. Nebatinin sağ elinin aldığı pozisyon çok önemli gerçekten.

  • Çok ünlü ekonomist21 Eylül 2022 22:35

    Nebatinin gözlerine baktılarsa ışığı görmüşlerdir. yakında hepsi Türkiyeye yatırım yapmak için sıraya girerler. Demedi demeyin.