E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiNebati, Orta Vadeli Ekonomi Planı için tarihi açıkladı---

Nebati, Orta Vadeli Ekonomi Planı için tarihi açıkladı

Nebati, Orta Vadeli Ekonomi Planı için tarihi açıkladı
22 Ağustos 2022 - 22:19 borsagundem.com

Nebati, Orta Vadeli Ekonomi Planı’nın eylülün ilk haftasında açıklanacağını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından soruları yanıtladı.

Orta Vadeli Ekonomi Planı’nın eylülün ilk haftasında açıklanacağını belirten Bakan Nebati, ekonomik düzenlemeleri içeren torba kanun teklifinin ise meclisin açılmasıyla birlikte sunulacağını söyledi.

Nebati ayrıca, torba kanunda KYK borçlarıyla ilgili düzenlemenin ve Fiyat İstikrarı Komitesi’nin yeniden yapılandırılması gibi başlıkların yer alacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selim23 Ağustos 2022 11:24

    Amacınız ülke ekonomisi değil kendi ekonominiz seçime kadar düzelsin sonra tekrar rezil ederiz düşüncesi. Bu milletin hak ettiği bumudur?

  • Türkoğlutúrk23 Ağustos 2022 10:29

    Yüzde 5 lik enflasyonu yüzde yuelliye getirenmi indirecek enflasyonu.kim inanır.

  • Ekonomist23 Ağustos 2022 10:18

    Daha çok üretime dayalı teşvikler çıkması lazım ki ülkenin parası finansal gelir sisteminden çıksın... Mevcut üretim düzeninde maliyetlere yönelik alternatifleri devlet bakanlık önünü açsın yoksa çark bozulmaz.. Ohhh miss dolaylı Karteller... Maliye politikası ile finansal gelirler de vergiler artırılmalı madem üretimde vergiler kalkmayacak... Yabancıya vatandaşlık için ve   konut satışı 400.000 dolar miktarı gibi konut piyasasını yükselten uygulamalar sonlandırılmalı. Yabancıya kalıcı konut ve arsa satışı  yapılmamalı, Süreli devre mülk tarzı olabilir.   

  • TURAN23 Ağustos 2022 09:59

    hiç durmadan yeninin yenisinin yenisinin yenisi proğram açıklıyorsunuz arkasından ekonominin çok iyi gittiğini açıklıyorsunuz

  • Bik23 Ağustos 2022 09:14

    Orta vadeli ekonomi programı geçtiğimiz yıllarda çok açıklandı, tuttuğunu görmedik bugüne kadar. Kervan yolda düzülür Türk işi ekonomik modeli uygulanmakta.

  • Mucise Reis : )23 Ağustos 2022 07:46

    Ekonomi programı nedne olmaz. 1- TL gerçek global manada hak ettiği değeri bulmalı. Bizim ekonomimiz Avrupa Birliğine girecek güçte olmadan Avrupa birliğinme girmöeye çalıştık :D .Avruğa birliğinde olsak ülke nüfüsü avupaya dağılmıştı. Bir sürü suriyeli avrupaya geçmişti :D Birliğe alınmama nedenlerimiz doğru çıktı. TL hak etti itibara ulaşmalı. TL güçlü olmalı ama nasıl ??? Sen gerçek manada dünyaya modern ve ihtiyacı olan yeni icatlar satar isen, dünya TL ile o ürünleri almak orunda olur. TL ile ürün sattıkça, tedarikçilerine BEN HAMMADELERİ TL İLE ALIYORUM , tl ile satıyorum der Rusların enerjısını rus parası satması gibi TL kullandırtırsın. Senden süper orjınal modern ürünleri TL alanlar, otomatıkman swap misali milyarlarca TL alıp kasalarına senden ticari mal almak için TL alırlar... Biz ne yapıyoruz ??? fazile para verip TL leri donduruyoruz :D çözüm olsa swaplardan farkı ne ? çözüm oldu mu ? hayırr... matba para bas, swap yap, faizle blokls dondur. ekonomı aynı çöp

  • Mucise Reis : )23 Ağustos 2022 07:27

    Kendimden şüphe ediyorum. Ciddi manad aokuyan , bakan, boş zamanında bu alana gönül veren biriyim. Bence öyleyim. Ne plan anladım, ne program. Ne usa hedefini anladım. Ne faiz hedefinin sonunu. Biz anlamıyorsak, yabancı nasıl anlasın ? Yabancının tek anladığı, Türker kendileri yemez, içmez, yaşamaz, ,tüketmez sana rıskını verir ve satar, Çümkü çok ucuz... Bu mantıkla asla bir program olmaz, ekonomi programlanması yapılmaz. Acı geliyor yazınca dimi... Senin çocuk süt içmezken, başka birinin süt banyosu yapması topranlarında. Sen bahçendeki anzer balını hasat etmişken kg 2 binden birilerinin yurtıdşından satın alması... Sen incir toplasan yemesende birilerini para verir ingiltereye toplarca satın almadı. iç kota sınırı yok, direkt yurtışı satışı ile rısklar gidiyorsa bu program değil, ülkenin sömürülmesidir. Ben başka bişeanlayamıyorum hala.

  • Nuri23 Ağustos 2022 05:31

    Pilavla olacak iş değil.

  • Açıkla23 Ağustos 2022 05:20

    Hergün bir sey açıklıyır.

  • Cantürk22 Ağustos 2022 23:00

    Raşan aflı Kriminal Başkan istemiyorum