E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNebati: IMF ile bir anlaşma imzalanmadı---

Nebati: IMF ile bir anlaşma imzalanmadı

Nebati: IMF ile bir anlaşma imzalanmadı
09 Ağustos 2022 - 14:31 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, IMF ile bir anlaşma imzalanmadığını ya da program ilişkisine girilmediğini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Prof. Bilge Yılmaz'ın dün yayınlanan bir televizyon programında bulunduğu iddialar ile ilgili bir açıklama yaptı.

Bakan Nebati, Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sayın Prof. Bilge Yılmaz, dün katıldığınız bir yayında Türkiye’nin IMF’den 6.5 milyar dolar borç aldığını iddia etmişsiniz. Ya konuyu bilmiyorsunuz ya da bilip çarpıtıyorsunuz. İki durum da sizin adınıza üzücü.

Ben size durumu anlatayım; Uluslararası Para Fonu (IMF) üye ülkeleri desteklemek amacıyla SDR (Special Drawing Rights – Özel Çekme Hakkı) tahsisatı, başka bir ifadeyle koşulsuz rezerv desteği sağlamaktadır. SDR tahsisatları üye 190 ülkeye kota payları oranında yapılmaktadır.

Geçtiğimiz yıl; ABD’ye 112,9 milyar ABD doları, Almanya’ya 36 milyar ABD doları, Güney Afrika’ya 4,15 milyar ABD doları tutarında rezerv imkânı sağlanmıştır. Türkiye’ye ise, IMF’deki kota payına karşılık gelmek üzere 6,3 milyar ABD doları tahsis edilmiştir.

IMF ile bu konuda bir anlaşma imzalanmamış ya da program ilişkisine girilmemiştir. Bu imkân, tüm üye ülkelerin kullanımına açılmış bir kaynaktır. Türkiye’nin IMF’den borç aldığına ilişkin açıklamalar gerçek dışıdır.

Bu hususlarla ilgili geçmişte de yapılan tezviratlara ilişkin 26 Ağustos 2021’de yapılan Bakanlığımızın basın duyurusu linkini sizin için tekrar bırakıyorum."

https://www.hmb.gov.tr/duyuru/basin-duyurusu

Nebati: Türkiye faiz artırırsa yıl sonunda küçülmeye başlar

 

Bakan Nebati yanıtladı: 500 liralık banknot basılacak mı?

 

Nebati: Gerekli görülen adımları kararlılıkla atmaya devam edeceğiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Batık borsacı 10 Ağustos 2022 05:38

    IMF bizden borç istedi 5 milyar $ bende bakın verin dedim arkadaşlara sonra almaktan vazgeçtiler!

  • Mucise Reis : )09 Ağustos 2022 23:16

    İmf verdiği her kuruşu nerede kullanıldığını sayıştay raporları gibi tek tek inceler. Yoksa imf asla ve asla 5 kuruş vermez.  Anlaşma olasılığı tamamen sıfır. 5 kuruş vermez imf.

  • kubilayhan2311 Ağustos 2022 19:12

    bağışmı yapmış yoksa hibe etmiş parayı IMF?Aleni borç işte.Yüzde 12 de verseniz dolar borç bulamıyorsunuz veren yok.En azından IMF vermiş ve karşılığınıda bir şekilde alır.

  • Atillaaaaaa 09 Ağustos 2022 23:16

    Geriiiiii nebati geriiiiii

  • HAKAN GÜL09 Ağustos 2022 23:07

    '' Ekonomi imf den gelecek paradır.''

  • Salih09 Ağustos 2022 22:50

    Sayın bakan hiç kiralık ev aradinmi Allah aşkına bı çık bir gün şehirlerde neler olduğunu gör bir aydır kapı kapı sokak sokak mahalle mahalle bir aydır ev arıyorum yaşam hakkı kalmadı aile bütünlüğü kalmadı ordan öyle konuşmakla çare olmuyor

  • Hehe09 Ağustos 2022 22:02

    Siz ve imza sizden olsa olsa parmak basma olur