E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiNebati: Büyümeden herkes payını alacak---

Nebati: Büyümeden herkes payını alacak

Nebati: Büyümeden herkes payını alacak
12 Eylül 2022 - 13:10 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomi politikalarının hedefinin sadece büyüme olmadığını belirterek, "Temel amacımız, ekonomik büyümenin yaratacağı refahı toplumun tüm kesimlerine yaymak." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati detayları yarın açıklanacak sosyal konut projesiyle ilgili açıklamada bulundu.

Ekonomi politikalarının hedefinin sadece büyüme olmadığını belirten Bakan Nebati "Temel amacımız, ekonomik büyümenin yaratacağı refahı toplumun tüm kesimlerine yaymak. Vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte başlatıyoruz" dedi.

Bakan Nebati sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya şöyle devam etti:

"Emeklilerimiz, işçilerimiz, öğrencilerimiz, şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve engelli vatandaşlarımız için büyük ölçekli bir bütçe ayırdık, toplam 250 bin konut inşa edeceğiz. Böylece, Hazine’nin desteğiyle 1 milyondan fazla vatandaşımızı güvenli konutlara taşıyacağız.

Hazine’nin sosyal amaçlı bu dev yatırımının ayrıca, çarpan etkisiyle, 1,5 trilyon lirayı aşan bir ekonomik değer yaratacağını öngörüyoruz. Bu dev proje ile en az 100 bin yeni istihdam oluşturacak, 250’den fazla alt sektörün, sanayinin ve ticaretin çarklarını hızlandıracağız.

Ekonomimizde itici güç olacak bu büyük proje, tüm Türkiye'ye hayırlı uğurlu olsun."

Bakan Nebati daha sonra attığı twitte de Türkiye Ekonomi Modeli'nin istihdam yarattığını kaydetti.

Nebati ''Dünyada pek çok ülke ekonomisinin resesyon riskiyle karşı karşıya kaldığı bir dönemde ülkemiz, Türkiye Ekonomi Modeli ile hızla büyüyor ve istihdam yaratıyor. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme politikamızla işsizliği azaltmaya kararlılıkla devam ediyoruz.

Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı 2022 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 10,1 seviyesinde gerçekleşmiştir. Geride kalan 2 yılda işsizlik oranındaki düşüş 4 puanı aşmış durumda.

Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı ve işsiz sayısı 15-24 yaş grubunda 2022 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre 0,8 puan azaldı.

Orta Vadeli Program’da yer alan yıllık ortalama 890 bin kişilik istihdam artışı ve tek haneli işsizlik oranı hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz.

Attığımız her adımla daha fazla üretimi, daha yüksek istihdamı önceliyoruz. Ekonomimizi durgunluğa sürükleyerek değil, üretip istihdam yaratarak yola devam edeceğiz. Yatırımı ve istihdamı destekleyen, teşvik eden adımlarımız sürecektir.'' ifadesini kullandı.

Yeni sosyal konut projesine başvuru şartları belirlendi

 

Cumhuriyet tarihin en büyük sosyal konut projesinde 250 bin konut yapılacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz13 Eylül 2022 08:39

    Bunların yüzde hesabını TV'de duymuştum. Güle güle ölmüştüm. Bunlar mı bizim ülkeyi yönetiyor diye. Bunların pay hesabıda aynı kurt-kuzu paylaşımı gibi olur.

  • Mehmet 12 Eylül 2022 23:03

    20 yıldır hep hikaye anlattılar. 2000 yılından sonra emekli olan SSK ve Bağ-Kur’lu emeklilerin İNTİBAK hakkını 20 yıldır vermiyorlar . TBMM de bekletiyorlar. 7-8 milyon SSK ve Bağkur emeklisinin hakkını yiyorlar . 😀😀😀😀😀😀bakan şimdide büyümeden herkes payını alacak diyor. Büyüyen işverenler çalıştırdıkları işçilere ne kadar fazla para vermişler çalışanların % 50 sinden fazlası asgari ücret alıyor. Zenginleşen işverenler yıllık karlarından yılda 4 ikramiye veremezmi işçisine Çalışanına . Verir ama vermiyorlar

  • Yakup Kaya12 Eylül 2022 21:57

    He He İnandık Yanında Kol Saati de Verecek misiniz Bırakın Yalanı Peynir Ekmek Gibi Yemeyi Bu Memleketten Emeklinin Çok Hayır Duasını Almış Un Yalıyanlar da Geldi Gitti.

  • vatandaş12 Eylül 2022 19:47

    DİYE DİYE SOYULDUK 

  • Atakan12 Eylül 2022 19:31

    98 sen beri Türkiye büyüyor yıllık yüzde 15 büyüme yillk memur çalışan zammı yüzde 7-8 böylelikle ortagelir gurubu diye bişey kalmadı böylemi büyümeden pay vermek

  • Okşan12 Eylül 2022 18:42

    Senin gözlerin yeter Nebiş. Payımızı almasakta olur.

  • mertcan12 Eylül 2022 18:25

    SİZDEN BAŞKA KİMSEYE KALMAZ

  • vatandaş12 Eylül 2022 18:23

    Allaha havale ettim.

  • mustafa12 Eylül 2022 18:21

    siz cebleri doldurun havasını da biz alıyoruz vereceğiniz bir şey yok zaten millete.

  • Yerli ve milli12 Eylül 2022 18:12

    Temmuz ayında işsizlik %10 ise, ekimde kasımda ne olacak? Büyüdük diyorlar oysa ben büyümedim aksine minnacık kaldım.ey nebati sen markete gidip ürünlere baka baka yutkunarak dışarı çıktınmı? yemin olsun ki ben devamlı çıkıyorum. Vesselam

  • Recai12 Eylül 2022 17:42

    Buna inanan kaldı mı ki

  • Rüzgar12 Eylül 2022 17:39

    Bakanın borsaya desteği sayesinde bizim açgözlü patronlarda mal kalmadı.olan yine küçük yatırımcıya oldu.Yan bilançolu iyi hisselerde devamlı patronlar satıyor.Utanma bunlardan gitmiş

  • Mucise Reis : )12 Eylül 2022 17:13

    Enflasyon farkı her ay verilsin. Büyüme payı verilmesede olur. Ciddi iseniz bekliyorum bir açıklamanızı :D

  • Hehe12 Eylül 2022 17:11

    Onceki 20 yil gibi ilk once lazlar ve laz müteahhitler sobra kalan yanlamalar sonra komut makarna ve cay kalirsa turklere ki kalmaz

  • Alpertunga12 Eylül 2022 17:05

    Zaten kumharhaneydi bizim.söylemlerle tam oldu.Devlet hisseleri giderken değerli açgöz patronlar her yerde halka arz yapıyor.Rezillik...

  • Mucise Reis : )12 Eylül 2022 16:59

    Ciddi bulmuyorum. Eğer ciddi ise... Enflasyonu aylık olarak belirler ve ücretli emekli işçi işsizlik parası vb herkeslere aylık olarak enflasyon farklı maaşları verir. Bırak büyümeden pay almayı, enflasyondan erimeyi karşılasan  önce :D ... maaşlar eriyecek, alım gücü düşecek, herşey pahalı, neymiş ülke büyümüşte pay verecekmiş :D ... enflasyon akdar zam artışları aylık verilsin. ABD de maaşlar her cuma çek olarak veriliyor, aynı gün gidip çekini alıp kullanıyorsun... ha bire hikaye, maaş, söylenen lafları yazsan Ay' a yol olur... :D

  • azmi12 Eylül 2022 16:59

    Büyüme varsa cebime para girmeli , işsizlik azalmalı , cari açık geri gelmeli vs iyi de enflasyonla büyümenin faydası ne

  • Alp,acino12 Eylül 2022 16:56

    Bende pek görmedim.Buyurken ne katkin var diyorlar buyumezken sık biraz daha diyorlar ama birileri daha da zenginleşirken birileri fakirlesiyor.

  • Pala12 Eylül 2022 16:22

    İstihdamda artış diye ovunuyorlar, üniversite mezunu son 3 yılda ıssız olan ne kadar kişi varsa 100.000 tl kredi için işe sokulmuş gibi gosterildi, sgklarini devlet ödüyor.

  • reserpin12 Eylül 2022 15:54

    Büyümeden herkes payını alacakmış. Hiç güleceğim yoktu. Emekli asgari ücretli perişan. Büyümeden belli bir kesim nasibini aliyor. Oda zengin kesim.benim bildiğim bu. Halka yani tabana inemediniz şeyin bakan.

  • tunahan12 Eylül 2022 15:30

    müteahhıt devlet,, oysa bunu yapana kadar devletce gidip  madem o kadar para harcayıp bulamadıgınız dogalgaz ,petrol yerine  rüzgar ve  güneş de dünyaya fark atan yenilebilir enerjiye  yatırım yapsanız  betona yatırım yapana kadar hem istihdam saglanır hemde dısa bagımlılık tan kurtulunur ..tabii işinize gelmez bunlar yoksa kime rant saglayacaksınız