E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNe ayı ne boğa! Domuz olun!---

Ne ayı ne boğa! Domuz olun!

Ne ayı ne boğa! Domuz olun!
14 Nisan 2015 - 10:37 borsagundem.com

Yatırım dünyasına yeni tanım: Domuz

Hedge fon dünyasının efsane yöneticilerinden Stanley Druckenmiller, yatırım aleminde başarılı olmak için ne boğa ne de ayı olunması gerektiğini, asıl "domuz" olunması gerektiğini belirtti.

Business Insider sitesinde yer alan bir habere göre Druckenmiller, "Borsalarda sizi heyecanlandıran bir şey görür görmez, onun üstüne büyük oynayın" diye konuştu.

Florida'da düzenlenen bir etkinlikte konuşan efsane isim, "Bence portföy çeşitlendirmek ve bugün işletme okullarında öğretilenler en yanıltıcı yönlendirmeler" diye devam etti.

DOMUZ OLUN

Druckenmiller, konuşması sırasında kendi yatırım stratejisini ne "ayı" ne de "boğa" değil "domuz" olarak tanımladı.

Efsane hedge fon, "Piyasaya girdiğimde ilk duyduğum şey boğalar para kazanır, ayılar para kazanır ve domuzlar katletilir oldu. Ben bugün kendimin bir domuz olduğunu söylemek buradayım. Ve de uzun vadede bu işte öne çıkmak için tek yolun domuz olmak olduğuna güçlü bir şekilde inanıyorum" diye devam etti.

Drunckenmiler "domuz" olmayı, yatırımcıları heyecanlandıran fırsatları değerlendirmek için tanımladı.

SOROS'TAN ETKİLENDİ

Efsane yatırımcı, kendisinin yatırım stratejisinin ünlü yatırım danışmanlarından George Soros'un "Eğer fırsatı görürsen, peşiden git" felfesesinden etkilendiğini de söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet14 Nisan 2015 14:57

    avrupalı kendıne gore konusuyor haklı bence bızde kagıdı beklemek yok 2 kar ettım sat yada bat bız borsada beklencegını ne zaman ogrenırız randevuda beklemedıgımız zaman cek senette anında karsılıgını aldıgımız zaman davalar anında bıttıgı zaman ıste adamlar borsada beklıyo dıger hayat olaylarında beklemıyo olay bu

  • Byk14 Nisan 2015 14:44

    Daha büyük domuz karşına çıkana kadar yatırımcı olmaya devam edebilirsin.Senden daha büyük domuz çıkarsa ölü domuz olursun.

  • kralll14 Nisan 2015 11:21

    Sen simdi bu yazidan bunu anladiysan derhal borsayi birak!!!

  • BORSACI14 Nisan 2015 10:47

    tamam bundan sonra sana domuz diyelim....