E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNazlı Ilıcak: Devletin üst katındakiler gibi ben de yanıldım---

Nazlı Ilıcak: Devletin üst katındakiler gibi ben de yanıldım

Nazlı Ilıcak: Devletin üst katındakiler gibi ben de yanıldım
08 Ekim 2017 - 13:36 borsagundem.com

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci ve yazar Nazlı Ilıcak, "FETÖ’de itiraf edeyim ki yanıldım. Başka bir yapılanma karşımıza çıktı. Sadece benim değil, devletin en üst katından, Genelkurmayı’na kadar" ifadelerini kullandı.

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, FETÖ soruşturması kapsamında Silivri Cezaevi'nde bulunan gazeteci ve yazar Nazlı Ilıcak'ı ziyaret etti. Ziyaretini Hürriyet'te yazan Türenç, Ilıcak'ın 15 Temmuz'dan önce ‘Gün gelecek yolsuzluğun, hukuksuzluğun da hesabı sorulur’ ifadesi yüzünden cezaevinde olduğunu söylediğini aktardı.

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç'in Hürriyet'te yer alan yazısına göre Ilıcak şunları söyledi:
“İnanabiliyor musun, benim kimliğim teokratik bir darbeye uyar mı? Suudi Arabistan misali bir ülkede yaşayabilir miyim? Neden o adamın başımıza geçmesini isteyeyim ki! Çıldırmış olmalıyım. Sadece her zaman muhalif kimliğimle konuştum, yazdım. Kimsenin de düşmanı olmadım, karşısında konuştum. Bu duruşumla darbeye nasıl zemin hazırlayabilirim ki! Sadece muhalif gazeteci oldum. Bu süreçte herkes gibi ben de geç fark ettim. İtiraf ediyorum. Burnumun dikine gittim. Uyarılara da dikkat etmedim. Demokrattım. Dindar kesimlere hep duyarlıydım. Ama bu FETÖ’de itiraf edeyim ki yanıldım. Başka bir yapılanma karşımıza çıktı. Sadece benim değil, devletin en üst katından, Genelkurmayı’na kadar.

'YARGITAY'IN KARARI ÇOK AÇIK, OKUNMASI LAZIM'

Yazılarımda suç unsuru yok. Benim için FETÖ’cü olmamakla birlikte darbenin asli unsurlarından deniyor. 3 kez ağırlaştırılmış müebbetle yargılanıyorum. Oysa Yargıtay’ın kararı çok açık. Okunup görülmesi lazım. Cebir ve şiddet deniyor kararda. Oysa yazılarımda ve sözlerimde nerede? İşsizdim. Zaman gazetesine gitmedim. Bugün’de çalıştım. Bu yayın organları yasal izinliydi. Can Erzincan TV’nin sahibi bile suçlanmadı. Nasıl FETÖ’cü olabiliriz. Bu mantıkla herkes suçlu. Kısaca, hep dürüstçe davrandım, konuştum. Ama kaybettim. ByLock’um hiç olmadı. Banka hesabım da. Evimde 1 dolar da bulunmadı. Torunlarımı okullarına da göndermedim. Örgüt üyesi olmamakla birlikte darbeye zemin hazırlamak. Bu suçla tutuklandım.”

'MEKTUP YAZMAM YASAK'

15 aydır tutuklu olduğunu söyleyen ve güçlükle konuştuğu belirtilen Ilıcak, şöyle devam etti:
“Torunlarımı çok özledim. Onlar canlarım benim. Ama gelemiyorlar. İnfaz memurları ve polislerden ürktüler ilk geldiklerinde. 5 ve 12 yaşlarındalar. Şimdi gelemiyorlar. Kızım ve oğlum geliyor. 2 ayda bir açık görüş izni var. Mektup yazmam da yasak. Bu yasaklar terör suçlularına. Avukatımla da haftada bir kez görüşebiliyorum. Nasıl savunmamı yazacağım bu şartlarda?”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • niye benim adımı vermiyorda senin adını veriyor.10 Ekim 2017 11:29

    KHK ile kapatılan Gazeteci ve Yazarlar Vakfı'nın başkanı Cemal Uşşak'ın, yardımcısı Aytav'la yaptığı yazışmalar deşifre edildi. FETÖ'cü Uşşak, Bylock'tan Aytav'a 'Görüşlerimizi Ilıcak ve Dündar seslendirsin' teklifinde bulunduğu ortaya çıktı. sen içlerinden birisi olmasan nazlı hanım kabul ederse, edermi diye sormaları gerekmezmi????????????????

  • senin uslu durmayacağını bilmeyen salaktır09 Ekim 2017 11:06

    sana mektup yaz desek, mıchael scofield kesilir, kim bilir içeriden dışarıya ne bilgiler sızdırırsın. sözüne güven olmayan ılıcak, satılmış ılıcak, sen bugün toruna mektup yazar, yarın liderine yazarsın.

  • nur08 Ekim 2017 15:28

    erol göy bey, keşke dediğiniz gibi olsa. hacıosmanda bir şarlatan (enver türkmen) babasından bu görevi devralmış ve milletin rızkını çok güzel yemeye devam ediyor ama yediren cahillere ne demeli. karısı , kızı tacize uğruyor ama şeyh diye sessiz kalınıyor. bu millet ne zaman akıllanır bilinmez ama biz görmeyiz.

  • mutlu08 Ekim 2017 15:24

    çevir kazı yanmasın. bütün fetöcüler aynı şeyi söylediğine göre hanginiz serbest bırakılsın şimdi...

  • erol göy08 Ekim 2017 14:52

    YOU TUBE DE SAYIN SİYASETÇİLERİMİZDEN BAZILARININ GÜLEN YAPILANMASINI ÖVEN SESLİ KONUŞMA KAYITLARI MEVCUT SİYASETÇİLERİN GÜLEN YAPILANMASINI ÖVEN SÖZLERİ İŞ ADAMLARINDAN BAZILARININ CEMAATE NAKİT PARA YARDIMI YAPMASINA NEDEN OLMUŞ OLABİLİR CEMAAT ÜYESİ DENEN İNSANLAR BİR ANDA PARALEL YAPI ÜYESİ KONUMUNA DÜŞTÜLER DAHA DONRA TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ OLMAKLA SUÇLANDILAR BU SUÇLANMALARDAN SONRA HİÇBİR CEMAATE MADDİ YARDIM YAPAN İŞ ADAMI ÇIKACAĞINI ZANNETMEM CEMAATLER BÜYÜK GÜVEN KAYBETTİ ARTIK HİÇBİR ŞEKİLDE HİÇBİR CEMAATE/LİDERİNE GÜVEN DUYAN OLMAZ

  • hahahaaa08 Ekim 2017 14:37

    ama sen fetö'nün yüzü ortaya çıktıktan sonra da onları savunuyordun. kör olan bile 15 temmuzu fetönün yaptığını öğrendi, nefret etti ama sen etmedin, hala savunuyordun. şimdi korkudan söylediklerine kim inanır, omurgasız.

  • Dermanım Ol08 Ekim 2017 13:52

    haklı