E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNazarbayev’in 'ömür boyu başkanlık' yetkileri kaldırıldı---

Nazarbayev’in 'ömür boyu başkanlık' yetkileri kaldırıldı

Nazarbayev’in 'ömür boyu başkanlık' yetkileri kaldırıldı
27 Ocak 2022 - 12:10 borsagundem.com

Kazakistan Parlamentosu, Kurucu Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in Güvenlik Konseyi ile Kazakistan Halk Asamblesindeki ömür boyu başkanlık yetkileri kaldıran yasa tasarısını onayladı.

Kazakistan Parlamentosunun üst kanadı Senato, haftalık genel toplantısında, ülkenin ilk Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in siyasi yetkilerini öngören yasa tasarısına yapılan bazı değişiklikleri kabul etti. Buna göre Nursultan Nazarbayev’in Kazakistan Güvenlik Konseyi ve Kazakistan Halk Asamblesi gibi kurumlara ömür boyu başkanlık yapma yetkileri kaldırıldı.

Yasa tasarısı senatörler tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Söz konusu yasa tasarısı, bir hafta önce Meclis milletvekillerince onaylanarak, Senatoya sunulmuştu.

Kazakistan’ı yaklaşık 30 yıl yönettikten sonra 2019’da cumhurbaşkanlığı görevinden istifa eden Nazarbayev, buna rağmen Kazakistan Güvenlik Konseyi, Kazakistan Halk Asamblesi ve Nur Otan Partisindeki başkanlık görevlerini sürdürüyordu.

Nazarbayev, Güvenlik Konseyi Başkanlığı görevini ise ülkede bu yıl başında yaşanan olaylardan sonra Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’e devrettiğini açıklamıştı.

Kazakistan'da bazı Kovid-19 kısıtlamaları kaldırıldı

 

Kazakistan'da 'kırmızı terör tehdidi' iptal edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir bilen27 Ocak 2022 13:34

    Darısı bizim tüm parti başkanlarının başına... Tüzüklerine 2 dönemden fazla milletvekilliği olmayacak diyenler bile zamanı geldiğinde bir pundunu getirip mezara kadar o koltuklara yapışıyorlar.. Bakınız Erbakan, Ecevit, Türkeş, Demirel, Özal, Kılıçdaroğlu, Erdoğan.. Bir tane bile aklıma gelmedi insanları bıktırmadan koltuğunu ya da gücü zamanında gençlere devreden.. Ama normal böyle başa böyle tarak oluyor..      

  • Başka bir bilen29 Ocak 2022 07:14

    Adam 3o yıl sonra görevi kısmen bırakmış 33 yıl sonra kalan görevlerini elinden zorla almışlar. Yoksa niyeti yok yani.Sende bu haberden bizimkilere çarpıtma yapıyorsun. Tarafsız olmayı bir öğrenemediniz.Haberi bile doğru okuyamiyorsun körlük ten.