E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNauert: Koordineli bir tepki üzerinde çalışıyoruz---

Nauert: Koordineli bir tepki üzerinde çalışıyoruz

Nauert: Koordineli bir tepki üzerinde çalışıyoruz
10 Nisan 2018 - 22:41 borsagundem.com

Suriye'deki kimyasal silah iddiaları ile ilgili "Koordineli bir tepki üzerinde çalışıyoruz." diyen Nauert, "Kimyasal Silahları Önleme Örgütü'nün elde ettiği bulgulara bakacağız" diye konuştu

Doğu Guta’da kimyasal saldırı şüphesinin ardından gerilim tırmandı. Suriye hava üssü bombalandı. Şam ve Moskova, İsrail’i suçladı. ABD Başkanı Donald Trump Suriye ile ilgili olarak, "Askeri yetkililerle görüşüyorum. Muhtemelen gün bitmeden bir karar vereceğim" demişti.

ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'in haberine göre Nauert, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Başkan Trump, İngiltere Başbakanı May ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü. Bakan Yardımcısı Sullivan iki kez İngiliz Dışişleri Bakanı Boris Johson ile görüştü. Koordineli bir tepki üzerinde çalışıyoruz.

Kimyasal Silahları Önleme Örgütü bölgeye gitti. Kimyasal silahların tespiti konusunda altın standarda sahipler. Dolayısıyla mutlaka onların elde ettikleri bulgulara bakacağız.

Ancak öte yandan ABD’nin bu konuda kendi mekanizmaları ve istihbarat çalışmaları da var.

Beyaz Saray’ın açıklayacağı kararın önüne geçmek istemem.

Biz orada bir çeşit kimyasal kullanıldığını biliyoruz. Ancak mesele hangi kimyasalın kim tarafınfan kullanıldığının tespit edilmesinde. Şunu da biliyoruz ki bu tür kimyasallara sadece belli aktörlerin ulaşımı var, bu tür kimyasalların taşınması da ancak belli aktörler tarafından gerçekleştirilebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ırakda da kimyasal vardı..11 Nisan 2018 08:17

    IRAK da da kimyasal silah var dediler. ırak ı işgal edip, daeş i ürettiler. bütün pis işlerde ABD nin bölgede israile hafriyat çalışması var.. kürt, türkmen, azeri, arap müslümanlar hep piyon gibi birbirini ezdiriyorlar.

  • erol g 11 Nisan 2018 07:21

    DOĞU GUTAYA KİMYASAL SİLAH/MADDE ATILDI İSE %99.9 SURİYE'DEKİ AB. D ÜSTLERİNDEN ATILMIŞTIR VİYETNAMDA MİLYONLARCA BİYETNSMLI/KAMBOÇYALI İNSANI KİMYASAL SİLAHLARLA HANGİ ÜLKE ÖLDÜRDÜ HATIRLAYIN

  • Yorum11 Nisan 2018 00:05

    'la siz ırakta kimyasal silah var deyip orayı işgal etmiştiniz hani oradan çıkardığınız imha ettiğiniz kimyasal silahlar hatta o zamanki uluslararası bu kimyasal silahlarla ilgili kurum da yok demişti şimdi işgal ederken ne kadar insan öldürdünüz bir yalana dünyayı kandırıp masum insanları öldürenler uluslararası mahkemede hesap versin diyecem ama güçlüler hesap vermiyor bu dünyada