E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNATO'nun S-400 endişesinin sebebi ne?---

NATO'nun S-400 endişesinin sebebi ne?

NATO'nun S-400 endişesinin sebebi ne?
10 Mart 2018 - 08:06 borsagundem.com

Rus uzman NATO'nun S-400 rahatsızlığının asıl sebebi açıkladı

Moskova Devlet Diplomasi Enstitüsü (MGIMO) Askeri ve Siyasi Araştırmalar Merkezi Müdürü Aleksey Podberozkin, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri almasının NATO'da ciddi bir endişe yarattığını ve bu anlaşmanın NATO için risk oluşturduğunu ifade eden NATO Askeri Komite Başkanı Petr Pavel'in sözlerini yorumladı.

Russia Today'e konuşan Podberozkin, "S-400'lerin herhangi bir ulusal askeri organizasyona entegre edilmesi bazı problemler oluşturabilir. Böyle bir entegrasyon için bir çok alan üzerinde çalışmak gerekir. Ancak bu zorlukların aşılamaz olduğunu söyleyemeyiz" diye ifade etti.

Rus uzmana göre NATO'nun S-400 konusundaki ana isteksizlik sebebi, Türkiye'nin Rusya'ya 'bağlanma' tehlikesi.

"NATO'da araç ve kaynakların bir araya getirilmesi için 30 yıldır çalışılıyor. Tabii S-400'ün bakımı da belirli bir kadro ve yedek parça gerektiriyor. Bu da satın alan ülkeyi, kendisine bağlar. İşte NATO'nun hoşnutsuzluğunun asıl sebebi budur" diyen uzman, Amerikalıların Türkiye ve belki diğer NATO ülkelerinin Rus savunma sistemlerine odaklanmasından çok korktuklarını söyledi.

Podberozkin ayrıca, Türkiye'nin NATO ve ABD ile ilişkilerinin çeşitli anlaşmazlıklar nedeniyle her geçen gün daha da zayıfladığını vurguladı. Rus uzmana göre bu anlaşmazlıkların temelinde, Ankara'nın Orta Doğu'da daha büyük bir rol oynama arzusu ve Türkiye'yi üyelik için oyalayan Avrupa Birliği'nden duyduğu memnuniyetsizlik yatıyor.

Rus uzman son olarak Türkiye'nin çok güçlü bir askeri potansiyele sahip olduğunu ve kendi politik arzusu ile müttefiklerinden uzaklaşmaya başladığını ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hidayet10 Mart 2018 09:43

    40 yıldır Avrupa birliği kapısında beklet , elli yıldır müttefik olduğumuz abd nin teröristler yanında yer alması onlara silah vermesi yani Türkiye gerçekten sabırlı bir ülke böyle bir durumda Türkiyeden ne yapması beklenebilirdi Rusya batı ülkelerinin yapmadığını yaptı.Böylece iki ülke arasında dostluk gelişmeye başladı bir diğer konu Türkler Ruslar tarihte savaşmışlardır ama Cumhuriyetin kurulmasında Ruslar ile yardımlaşmaların olduğu söylenir tarihçiler daha iyi bilir Türkkiye Cumhiriyetini tanıyan ilk ülkeler arasında eski Sovyetler birliği vardır.Yinede tarihçiler daha iyi bilir Rusya bize okyonus ötesi kadar uzak değildir.Aynı coğrafyanın insanlarıdır.

  • teskilat-ı mahsusa 10 Mart 2018 10:56

    dogru diyorsun hidayet arkadas,tarihte turkiye cumhuriyetini taniyan ilk avrupa ulkesi sscb yani rusyadir.16 mart 1921 tarihli moskova antlasmasi bunu teyit eder.putin dayimla iyi anlasmak lazim abd dunyanin en buyuk teror devletidir.s-400 ler bize gelecek,baska yolu yok.spasiba putin spasiba rusya😀tesekkurler putin tesekkurler rusya.

  • Şimşek10 Mart 2018 09:36

    Amerika Türkiyeye nükleer teknoloji, füze teknolojisi vermiyor, vereni de engelliyor. İstediğimiz silahları vermiyor. Avrupa içine almıyor, vize ücretine zam yapıyor, havaalanında köpekle arıyor. Gümrük Birliğini güncellemiyor, tek taraflı sömürüyor. Hepsi kutsallara tüküren, hergün can alan İsraili destekliyor, dur diyebilen yok. HEPSİ TÜRKİYEYE KARŞI TERÖRÜ DESTEKLİYOR. ARTIK RUSYA AYAĞA KALKTI. ÇİN'İN BORCU YOK. KASASINDA BORCUNDAN FAZLA NAKDİ VAR. Zaten Füzeler bugün hemen gelmeyecek. Batınında taviz vermediğini görülünce 2-3 yıl sonra gönül rahatlığıyla füzeler alınır.