E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​NATO'dan Rusya'ya kınama---

​NATO'dan Rusya'ya kınama

​NATO'dan Rusya'ya kınama
22 Ağustos 2014 - 21:44 borsagundem.com

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Rusya insani yardım konvoyunun Ukrayna sınırını geçmesini kınadı

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Rusya'nın gönderdiği insani yardım konvoyunun Ukrayna makamlarının rızası ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin katılımı olmaksızın Ukrayna topraklarına girmesini kınadı.

Konvoyu "sözde" olarak tanımlayan Rasmussen, yaptığı yazılı açıklamada, girişimin "Rusya’nın Berlin ve Cenevre’de kendini bağladığı uluslararası taahhütlerin bariz ihlali" anlamına geldiğini belirtti.

Rusya’nın Ukrayna’nın egemenliğini yine ihlal ettiğini vurgulayan Rasmussen, konvoyun sivillere yardım mı yoksa silahlı ayrılıkçılara katkı amacı mı taşıdığına yönelik soruların oluşmasına neden olduğuna dikkati çekti.

Sınırdan konvoyun ve ağır silahların geçişinin de dahil olduğu son gelişmelerin, Rusya’nın ağustosun ortasından bu yana Doğu Ukrayna’da askeri açıdan daha fazla müdahil olmasıyla aynı zamana rastlaması nedeniyle daha endişe verici olduğunu kaydeden Rasmussen, “NATO, Ukrayna’nın çevresinde Rus kara ve hava kuvvetlerinin alarm verici yığınağını gözlemliyor” ifadelerini kullandı.

Uluslararası toplumun siyasi çözüm bulma çabalarına rağmen Rusya’nın krizi sakinleştirmek yerine tırmandırdığını belirten ve bu durumun sadece Rusya’nın daha fazla izole olmasına neden olabileceğine dikkati çeken Rasmussen, şunları kaydetti:

“Rusya’ya daha fazla kışkırtıcı eylemde bulunmamasını, Ukrayna’yı istikrarsızlaştırmaya son vermesini ve Ukrayna’nın egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve uluslararası hukuka tam saygı içinde bu tehlikeli durumu çözme yönünde gerçek adımlar atmasını ısrarla tavsiye ediyorum.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)