E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNATO'dan Rusya sınırlarına genişleme itirafı---

NATO'dan Rusya sınırlarına genişleme itirafı

NATO'dan Rusya sınırlarına genişleme itirafı
17 Eylül 2022 - 23:50 borsagundem.com

NATO, örgüt yetkililerinin birkaç yıl önce Rusya sınırlarına doğru genişlemeyi planladığını resmen kabul etti.

NATO Askeri Komite Başkanı Amiral Rob Bauer’in Estonya’nın başkenti Tallin’de düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamaya göre İttifak, birkaç yıl önce Rusya sınırlarına doğru genişlemeyi planlamıştı.

Bauer, “Askeri yapılarımızın 1949'dan beri en kapsamlı yeniden yapılanmasını tartıştık. Bunun planlaması birkaç yıl önce başladı, şimdi ise bu planları hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

NATO üyelerinin Ukrayna’ya daha çok modern silah sağladığını da aktaran yetkili, “İttifak genel olarak Ukrayna'ya ölümcül olmayan yardım sağlamayı kabul etmişti, ancak NATO ülkeleri bağımsız olarak Ukrayna'ya, silah teslimatları da dahil olmak üzere askeri yardım sağlıyor. Böylece zamanla Ukrayna'ya giderek daha fazla yeni silah giriyor” ifadelerini kullandı.

Daha önce NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı görüşmenin ardından ittifakın doğu sınırına yeni kuvvetler konuşlandıracağını ve Rusya'ya topraklarını savunmaya hazır olduğuna dair bir sinyal göndereceğini açıklamıştı.

ABD merkezli The American Conservative dergisi Genel Yayın Yönetmeni Patrick Buchanan, NATO’nun doğuya doğru genişlemesini hata olarak nitelendirmiş, ABD’nin bu yöndeki eylemlerinin Moskova ile Soğuk Savaş'ın yeni bir aşamasının başlamasına ve Rusya ile Çin'in yakınlaşmasına yol açtı.

İspanya meclisinden Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine onay

 

İsveç'te seçim heyecanı! Seçmen NATO'yu istiyor

 

NATO Kosova'da asker sayısını geçici olarak artırıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)