E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNATO'da Patriot pazarlığı---

NATO'da Patriot pazarlığı

NATO'da Patriot pazarlığı
25 Haziran 2014 - 11:52 borsagundem.com

Dün başlayan ve bugün de devam edecek olan Brüksel’deki NATO Dışişleri Bakanları toplantısı Türkiye açısından “Patriot pazarlığı”na sahne oldu

Suriye’den gelebilecek tehditlere karşı Türkiye’nin istediği Patriot bataryalarını temin eden ülkelerden  Almanya ile Hollanda, Esad rejiminin kimyasal silahların temizlenmesine izin verdiği ve bunların önemli bir kesimi ortadan kaldırıldığı için Patriot bataryaları ve askerlerini Türkiye’den çekmek istiyor. 

Hürriyet'in haberine göre, iki ülke ayrıca yeterli Patriotlar için yeterli personel temin etmekte de zorlandıklarını ileri sürüyorlar. Ankara ise Esad rejiminin, sadece kimyasal silahlarıyla değil elindeki SA füzeleriyle topyekun Türkiye hava sahası için tehdit olduğunu vurgulayarak, Patriotların hava savunma amaçlı kalması görüşünde. Türkiye’nin bu görüşüne ABD’nin de destek verdiği belirtilerken, Türk kaynaklar, “Bazı görüşler seslendirildi ancak Patriotların yıl sonunda çekilmesi söz konusu değil” iddiasında bulundular.

NEDENİ GAUCK MU? 

Kulislerde ise Berlin’in bu tutumunun, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın özellikle Almanya Cumhurbaşbakanı Joachim Gauck’a yönelik sözlerinden kaynaklandığı ileri sürülüyor.

IŞİD DE GÜNDEMDE 

Davutoğlu’nun başta ABD’li mevkidaşı John Kerry olmak üzere birçok mevkidaşı ile ikili görüşme yapması da bekleniyor. Davutoğlu toplantıda özellikle Irak’taki gelişmeler, IŞİD’in ülke içinde ilerleyişi ve rehin tuttukları Türk diplomat ve şoförler hakkında da bilgi verecek. Diplomatik kaynaklar, Türkiye’nin Irak’ın geleceği ile ilgili politikasında önemli bir değişiklik olmadığını belirterek, Ankara’nın düşüncesini, “Irak’ta yapılan son seçim sonuçları ülkede her kesimi kapsayacak bir hükümetin önünü açmıştır. Geçiş süreci Maliki’nin başkanlığında da olabilir. Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması için her kesimin temsil edildiği bir hükümete acilen ihtiyaç var” diye özetlediler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)