E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNATO'da gündem Türkiye---

NATO'da gündem Türkiye

NATO'da gündem Türkiye
14 Ekim 2019 - 06:37 borsagundem.com

Ankara’nın Suriye’de Fırat’ın doğusuna başlattığı harekâtın ardından NATO’nun hava savunma şemsiyesi çerçevesinde Türkiye’de bulunan hava savunma sistemleri yeniden gündeme geldi

Ankara’nın Suriye’de Fırat’ın doğusuna başlattığı harekâtın ardından NATO’nun hava savunma şemsiyesi çerçevesinde Türkiye’de bulunan hava savunma sistemleri yeniden gündeme geldi. İtalya, NATO görevi kapsamında Kahramanmaraş’ta bulunan SAMP/T bataryasını çekeceğini açıkladı. Bataryanın 15 Kasım itibariyle Türkiye’den çekileceği Ankara’ya bildirildi.

İtalya’nın ardından İspanya’nın da Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye’de NATO görevi kapsamında Adana’daki İncirlik üssünde bulunan Patriot füzelerini geri çekmeyi değerlendirdiği yönünde haberler çıktı. Ancak İspanya’nın Ankara Büyükelçiliği, “İspanya, İncirlik’teki NATO hava üssünde konuşlu olan Patriot misyonuyla ilgili resmi bir karar almadı. Bu misyonlar her altı ayda bir yeniden değerlendirmeye tâbidir. Misyonla ilgili herhangi bir değişiklik, NATO’nun talebi üzerine ve NATO tarafından alınır. Misyonun bir sonraki rotasyonu Aralık 2019’da yapılacaktır” açıklamasını yaptı.

Türkiye’ye sağlanan hava savunma desteğinin, 24-25 Ekim’de ittifakın merkezi Brüksel’de yapılacak olan Kuzey Atlantik Konseyi ve NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nda da gündeme gelmesi bekleniyor. NATO’da Türkiye’ye verilen hava savunma desteğinin sürdürülmesi kararı çıkması durumunda Türkiye’ye uzun menzilli hava savunma sistemi sağlanması için İtalya’nın yerine başka bir ittifak üyesinin desteği aranacak. (Cumhuriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • osman14 Ekim 2019 11:21

    görüldüğü üzere kimlerin pkk yadestek verdiği gün gibi ortaya çıkmıs oldu ,şerefsiz pkk  bebek katili sevicileri.kendi ülkelerine yönelik terör saldırılarında nasılda bir araya gelip yürümüşlerdi  dünya başkanları hatırlayın ,ama konu türkiye ise  hepsi birlikte terörün yanında oluyorlar.uyan türkiye artık.amaçları sınırda terör devleti kurup  belirledikleri zamanda içeridede terör yandaşları ile eş zamanlı operasyonlar düzenleyip iç savas çıkarmak ırak suriye gibi yapmaktı ülkemizi. attıgımız bu adımla çomak soktuk tekerlerine.

  • TheFacts14 Ekim 2019 09:34

    Boşuna S400 almadık. Çekin kahpeler.

  • p kırıcı14 Ekim 2019 09:13

     :'( 

  • Ahmet14 Ekim 2019 08:48

    Hava savunma sistemini çekecekler miş. Olabilir. Eğer hava savunma sistemi yollamiyor lar ise son çare Bizde kendi aldığımız s400 leri devreye sokariz. Hem daha iyi bir savunma sistemi. Seçenek var