E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNATO, sınıra kalıcı askeri güç yerleştirmek istiyor---

NATO, sınıra kalıcı askeri güç yerleştirmek istiyor

NATO, sınıra kalıcı askeri güç yerleştirmek istiyor
10 Nisan 2022 - 13:59 borsagundem.com

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken NATO’nun gündemindeki yeni hamleleri değerlendirerek üye ülkelerle Rusya arasındaki sınıra tam işleyen bir ordu yerleştirebileceğinin sinyalini verdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifakın gelecekte herhangi bir Rus saldırganlığına karşı koymak amacıyla sınırlarında kalıcı bir askeri varlık planladığını bildirdi.

Stoltenberg, The Telegraph’a yaptığı açıklamada, NATO’nun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in eylemlerinin uzun vadeli sonuçlarını ifade edecek ‘çok temel bir dönüşümün ortasında’ olduğunu söyledi.

NATO Genel Sekreteri, “Şu anda gördüğümüz şey yeni bir gerçeklik, Avrupa’nın güvenliği için yeni bir normal. Bu nedenle şimdi askeri liderlerimizden NATO’nun daha uzun vadeli bir uyumu için seçenekler sunmalarını istedik” diye konuştu.

Stoltenberg, bu konuyla ilgili kararların Haziran’da Madrid’de yapılacak olan NATO zirvesinde alınacağını da sözlerine ekledi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgale başlaması, Avrupa’da İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana yaşanan en büyük mülteci krizini tetikledi ve Batılı ülkelerin savunma politikalarını yeniden gözden geçirmesine yol açtı.

NATO: Putin’in vazgeçtiğini düşünmüyoruz!

 

NATO ülkelerinin savunma harcamaları arttı: ABD ilk sırada

 

Zelenskiy NATO'ya seslendi: Sadece yüzde biri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)