E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNasdaq'ta 'Kara Cuma' etkisiyle gelen rekor---

Nasdaq'ta 'Kara Cuma' etkisiyle gelen rekor

Nasdaq'ta 'Kara Cuma' etkisiyle gelen rekor
28 Kasım 2020 - 02:40 borsagundem.com

Şükran Günü sonrası yarım gün işlem yapan ABD borsaları artıda kapandı. Nasdaq, 'Kara Cuma' alışverişlerinin e-ticarette yoğunlaşmasının teknoloji hisselerine ilgiyi artırmasıyla rekora imza attı

ABD borsaları yarım gün işlem yapılan haftanın son gününü yükselişle kapatırken Nasdaq, 'Kara Cuma' etkisiyle rekor kırdı.

Dow Jones sanayi endeksi 37.9 puan veya %0.13 oranında artışla 29.910.37'ye çıktı. S&P 500 8,7 puan veya %0,24 oranında kazançla gün sonunda 3,638,35 seviyesine yükseldi. Nasdaq Bileşik 111,44 puan veya %0,92 oranında yükselişle 12.205,85 puana yükselerek kısa günde rekora imza attı.

Nasdaq'ın rekor kırmasında yatırımcıların pandemi sırasında iyi performans gösteren teknoloji hisseleri ile piyasa lideri hisse senetlerini tercih etmeleri büyük rol oynadı.

Yarım günlük işlem gününde endekslerde hacmin düşük olduğunu belirten analistler, buna rağmen yatırımcıların davranışlarının Aralık ayı için iyi işaretler verdiği görüşünü paylaştı. Pandemi nedeniyle 'Kara Cuma'da perakende satışların azalmasına rağmen e-ticaret satışlarının yeni bir rekora ulaşması 'Noel Baba' rallisinin işareti olarak değerlendirildi.

Pandemiye tıbbi bir çözüm yarışı Pfizer, Moderna ve diğerlerinden gelecek vaat eden aşılarla ilgili haberlerle tünelin sonunda ışığın görülmesi, borsada iyimserliği artıran bir diğer faktör oldu.

Avrupa borsaları günü kazançla tamamladı

 

Borsa İstanbul haftayı negatif tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nobut 28 Kasım 2020 23:41

    Cuma'mızı kara cuma yapanlar. Dünyada ve ahirette iki yakanız bir araya gelmesin inşaallah.

  • AHMET ÖZBİR28 Kasım 2020 16:48

    ZATEN BUNU DİYENLER YA BİLMİYEREK SÖYLEYENLER.BİLEREK SÖYLEYENLERDE ALLAHSIZ VE ALLAH IN DİNİNE HAREKET EDENLERDİR.CUMA TÜMLÜMANLARIN BAYRAM VE EN KUTSAL GÜNÜDÜR.

  • murat korkut28 Kasım 2020 13:43

    ne demek kara cuma.sizde yazıyorsunuz.açık açık dinimize hakaret ediyorlar.İslamiyette kara cuma demek tamamen dinden çıkmaktır.Bunların kara propagandasına sizde çanak tutuyorsunuz çok yazık.Cuma günleri yapılan dualar Allah'ım nezdinde daha makbuldür.Cuma günümüze hakaret edenler Allah'tan bulsunlar