E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNasdaq'ta balon patlar mı?---

Nasdaq'ta balon patlar mı?

Nasdaq'ta balon patlar mı?
28 Kasım 2013 - 09:24 borsagundem.com

2000 yılından bu yana ilk kez 4000 puanı görmesi, 13 yıl önce hisselerin büyük değer kaybı yaşamasıyla patlayıp sönen “teknoloji balonu”nu hatırlattı

Teknoloji şirketlerinin ağırlıkta olduğu Nasdaq’da endeksin, internet çılgınlığının zirve yaptığı 2000 yılından bu yana ilk kez 4000 puanı görmesi, 13 yıl önce hisselerin büyük değer kaybı yaşamasıyla patlayıp sönen “teknoloji balonu”nu akla getirdi.

Son dönemde Twitter gibi şirketlerin halka arzı ve Snapshot’ın Facebook’un hisselerini satın almak için yaptığı 4 milyar dolarlık teklifi reddetmesi gibi hamlelerin, “balon” korkusu  uyandırmasının doğal olduğunu belirten uzmanlar, “Ancak günümüzde böyle bir ortam yok” diyor. Artık teknoloji şirketlerine gözü kapalı yatırım yapılmadığını anlatan uzmanlar, “O dönemde ‘tek sınır gökyüzü’ deniliyor, teknoloji şirketlerinin artışı, sanayi devrimi gibi görülüyordu. Şimdi temkinli yaklaşılıyor. Üstelik endeks, bu düzeye 1 yılda geldi” ifadesini kullanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)