E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNasdaq ile imzalar ne zaman atılıyor---

Nasdaq ile imzalar ne zaman atılıyor

Nasdaq ile imzalar ne zaman atılıyor
02 Ağustos 2013 - 13:10 borsagundem.com

Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, Borsa İstanbul ile Nasdaq arasında yapılacak anlaşmanın tarihini verdi...

Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, Borsa İstanbul ve Nasdaq borsası ile nihai anlaşmanın Kasım başında gerçekleşeceğini ifade etti.
    Cnbce.com'un haberine göre, Nasdaq ile Borsa İstanbul arasındaki ortaklık Temmuz ayında açıklamıştı.
    Borsa İstanbul bu anlaşmayla birlikte, enerji kontratları dahil tüm varlık sınıfları için Nasdaq'ın teknolojisini kullanacak.
    İki şirket faaliyet gösterdikleri bölgede aktif olarak işbirliği yapacak.
    423 milyon 234 bin TL sermayeli BIST 100 ile Nasdaq arasındaki nihai ortaklık anlaşması Eylül’de imzalanması bekleniyordu.
    Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, Haziran’da stratejik ortaklık için bağlayıcı olmayan teklifleri aldıklarını açıklamıştı.
    Turhan, “Üçüncü çeyrek sonunda sözleşme imzalayacak noktaya geliriz” demişti.  
    Turhan, VOB ile VİOP arasındaki insan kaynakları geçişinin tamamlandığını, geçişin Eylül ayında tamamen biteceğini söyledi.
    Borsa Başkanı, VOBAŞ'ta çalışanlardan İstanbul'da çalışmaya devam etmek isteyenlerin gerekli şartları okuduğunu da ifade etti.
    Turhan, "Çalışmaya devam etmek istemeyen arkadaşlarımızla karşılıklı olarak sözleşmeleri fesh ettik. Tazminatlar ve iş güvencesi tazminatları dahil edilerek 9 aylık ödeme yapıldı. En düşük 45 bin en yüksek 582 bin tazminat alarak işten ayrıldılar" diye devam etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)