E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNasdaq borsasında halka arzlar zorlaştırılıyor---

Nasdaq borsasında halka arzlar zorlaştırılıyor

Nasdaq borsasında halka arzlar zorlaştırılıyor
19 Mayıs 2020 - 14:29 borsagundem.com

Nasdaq borsasında ilk halka arzlara ilişkin kuralları sıkılaştıracak. Yeni düzenleme ile Çinli şirketlerin endekse girmesini zorlaştıracak

Nasdaq, ilk halka arzlar (IPO) için yeni kurallar açıklamaya hazırlanıyor. Aralarında muhasebe standartlarının sıkılaştırılması da bulunan yeni kurallar Çinli şirketlerin Borsada listelenmesini daha zor bir hale getirecek.

Yeni kurallara göre aralarında Çin’de bulunan ülkelerin şirketlerin IPO’da 25 milyon dolar ya da alternatif olarak listelenme sonrası piyasa değerinin en az çeyreği kadar sermaye toplamaları gerekecek. Birçok Çinli şirketin IPO’su bu tutarın altında kalıyor ve hisse senetlerinin küçük bir grup tarafından tutulması dolayısıyla düşük hacimli işlem görüyor.

Nasdaq tarafından yapılan açıklamada IPO’ya yönelik yeni kısıtlayıcı kurallar teklifinin şirket fiyatı açısından daha büyük bir destek sunacağı belirtildi.

Söz konusu kuralların doğrudan Çinli şirketleri hedeflememesine karşın, teklif edilen değişiklikler arasında, ana faaliyetlerini ABD’li düzenleyicilerin inceleme yapmasının zorlaştıran yasalara sahip ülkelerde gerçekleştiren şirketler için ek kriterler getirilmesini kapsıyor.

Nasdaq'ın açıklamasında “Şirketin işlerinin gizlilik yasaları, engelleyici yasalar, ulusal güvenlik yasaları ve diğer yasaların ya da ABD’li regülatörlerin bilgiye erişimini kısıtlayan düzenlemeler bulunan bir yargı alanında bulunması ABD’li yatırımcılara yönelik riskleri artırıyor.” İfadesi yer aldı.

Borsaların rekor kırması için gerekenler

Borsalar tarihin en uzun boğa piyasası öncesine benziyor

Borsalarda gözler Powell ve Mnuchin’e çevrildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)