E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNasdaq-BİST ortaklığında son nokta!---

Nasdaq-BİST ortaklığında son nokta!

Nasdaq-BİST ortaklığında son nokta!
11 Kasım 2013 - 11:35 borsagundem.com

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, katıldığı canlı yayında halka arzlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, Bloomberg HT'de katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı.

Ertaş, faizsiz finans araçlarının kurtarıcı olarak dünyanın gündeminde olduğunu ve katılım bankacılığının daha büyük piyasa payına sahip olmasını istediklerini söyledi. "Sukuk alanındaki tüm düzenlemeleri Türk mevzuatına kazandırdık" diyen Ertaş, mevzuat açısından yurtdışı ile herhangi bir fark kalmadığını sözlerine ekledi.

Başkan Ertaş, Türkiye'de tasarruf oranının yüzde 12'den yüzde 13.5 düzeyine ilerlediğini söyledi ve "Bireysel emeklilik sisteminin (BES) kamu tarafından desteklenmesi tasarruflara olumlu katkı yaptı. BES'te 4 milyon kişilik katılımcı sayısı hedefine yakında ulaşılacak. BES'te atılan adımların sonuçlarını aldık, almayı sürdürüyoruz" dedi.

Gezi dönemine ilişkin başlatılan incelemenin sürdüğünü kaydeden Ertaş, "İşlemlerin çoğu yurtdışında yapılmış halde. İnceleme sürüyor. Cezalandırıcı kurum olarak tanınmak istemiyoruz" dedi.

Dört yılda halka arzlarla ilgili önemli bir sayısal başarıya ulaşıldığına dikkat çeken Ertaş, "Halka arzlardaki başarıyı yatırımcı sayısında yakalayamadık" şeklinde görüş bildirdi. Ertaş, BES ile kurumsal yatırımcıların artmasıyla yurtiçinden halka arza katılımın artacağını szölerine ekledi.

NASDAQ ve BİST'in anlaşması için hukuki altyapının tamamladığını belirten Başkan Ertaş, "NASDAQ ve BİST arasındaki anlaşma yakında açıklanacak" dedi.

Turkcell konusunda ise Ertaş, "Turkcell yönetimine yaptığımız atamalar geçici bir atama niteliğinde" şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Güzel11 Kasım 2013 14:25

    Az da Amerikalı bireysel yatırımcının canını yakın yeter bizim kanımızı emdiğiniz.

  • USA11 Kasım 2013 12:25

    Yabancıların yaptığı al sat işlemlerin çoğu aynı şirketlerin patronları veya yöneticileri. sadece işlemleri yurtdışından dolaylı direk veya bazı yandaş kurumlarıyla yapıyorlar. bunu bilmeyen yok.