E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNASA'dan Ay'a nükleer reaktör kurma planı---

NASA'dan Ay'a nükleer reaktör kurma planı

NASA'dan Ay'a nükleer reaktör kurma planı
22 Haziran 2022 - 15:11 borsagundem.com

ABD uzay ajansı yaptığı açıklamada, NASA'nın ay ve gezegen seferleri için nükleer güç reaktörlerine sahip olmak istediğini söyledi ve Enerji Bakanlığı ile ortak konsept tasarımları geliştirmek için üç sözleşme duyurdu.

NASA, 10 yılın sonunda fırlatılmaya hazır “fisyon yüzey güç sistemi” için bir tasarıma sahip olmayı umuyor.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA Dünya'da enerji üretimi için kullanılan nükleer santrallerin zararları ve tehlikeleri nedeniyle Ay'a radyoaktif güç reaktörleri kurmaya hazırlanıyor. NASA ve ABD Enerji Bakanlığı, nükleer enerji santralini Ay'da kurmak adına konseptler tasarlayan üç şirketle sözleşme imzaladı.

10 yıl elektrik üretecek

NASA 14 yıldır Ay'ın üzerinden en az 10 yıl çalışabilen bir nükleer enerji santrali projesi üzerinde çalışıyor. NASA, tasarımını finanse etmek için Lockheed Martin, Westinghouse ve IX şirketlerine yaklaşık 5 milyon dolar verecek.

NASA, on yıl boyunca test edilecek fisyon yüzey güç sistemini Ay'da kullanmayı umuyor. Testlerin başarılı olması durumunda, Artemis programının bir parçası olarak Ay ve Mars'ta nükleer enerji santralleri kurulmaya başlanabilir.

NASA , Ay yüzeyinde başarılı bir şekilde yerleştirilebilirse, reaktörlerin nihai Mars görevi için kullanılabileceğini söyledi.

Lockheed Margin ve Westinghouse'a ek olarak, üçüncü yüklenici IX adlı Teksas merkezli bir ekip olacak. IX, Uzay aracı tasarımcısı Intuitive Machines ve deneysel bir çakıl yataklı reaktör geliştiricileri olan X-Energy arasındaki ortak girişim.

NASA'nın Uzay Teknolojisi Misyon Müdürlüğü müdür yardımcısı Jim Reuter konu hakkında yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

Bu erken tasarımları geliştirmek, diğer dünyalardaki uzun vadeli insan varlığını güçlendirmek için zemin hazırlamamıza yardımcı olacak.

NASA, bir kara deliğin sesini yayınladı

 

NASA uyardı: Hızla Dünya'ya yaklaşıyor!

 

NASA için geliştirildi: Gizemli uçak X-59'dan çarpıcı görüntüler!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RAMO CANCAN22 Haziran 2022 23:04

    dünya ya sığmadılar.ALLAH diyor ki benim yaratıklarımla oynamayın ve bozmayın bozarsanız bende sizleri bitiririm.kıyamete beş kaldı galiba.

  • E.g.22 Haziran 2022 19:16

    DÜNYADA KIYAMET AY'IN DÜNYA YÖRÜNGESİNDEN ÇIKIP GÜNEŞE YÖNLENMESİ İLE BAŞLARSA DÜNYAMIZIN KENDİ ÇEVRESİNDEKİ DÖNÜŞÜ YAVAŞLAMAYA BAŞLARSA VENÜS BENZERİ ÇOK SICAK BİR GEZEGEN OLABİLİR

  • Mucize Reis : )22 Haziran 2022 15:35

    Dünya dar geldi gitmişken bütün kainat gitsin :D ... hani güneş enerjisi sistemleri olacaktı. Ne diye nükleere geçtik :D demekki güneş enerji ve pil gibi işlevleri çok ilkel kalıyor. Ayda enerjı nükleerden olacak. Gemilerde, uzak mekikleride vb. vb. Yarıma vb vardı ayda nasıl bina yapılır diye. bazı robotlar 3d yazıcılar gibi ay maddelerini kullanıp binalar yapılıyordu felan filan... Aynı yarışmalar ülkemizde olmalı bölgemizde en iyi ucuz yapı ile nasıl ucuz bina yapılabilirdiye...   Bazı posalardan tahtalar vb oluşturuluyor. hem çöp değerleniyor hemde bina için tahtalar oluyor prefabrik malzeme gibi. arge lazım