E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiNASA, AY için SpaceX ile anlaştı---

NASA, AY için SpaceX ile anlaştı

NASA, AY için SpaceX ile anlaştı
17 Nisan 2021 - 00:39 borsagundem.com

NASA ,Ay programı için SpaceX ile anlaştığını açıkladı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), "Artemis" adlı program çerçevesinde Ay'a gidecek astronotların iniş kapsülünün inşası için SpaceX'i seçtiğini duyurdu.

NASA'dan yapılan açıklamada, ajansın "Artemis" programı kapsamında Ay'a astronot göndermeye hazırlandığı anımsatıldı.

Ay'a gidecek 2 astronotu güvenli bir şekilde Ay yüzeyine indirecek aracın inşası için SpaceX şirketinin seçildiği belirtilen açıklamada, iniş sistemi projesinin sözleşme tutarının ise 2,9 milyar dolar olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Starship adlı iniş kapsülünün Ay, Mars ve diğer destinasyonlara seyahat için tasarlandığı, tamamen yeniden kullanılabilir bir fırlatma ve iniş sistemine dönüşmesinin amaçlandığı aktarıldı.

NASA, Yunan Ay tanrıçası "Artemis"in adı verilen keşif görevi kapsamında 2024 yılına kadar Ay yüzeyine bir erkek ve bir kadın astronot göndermeyi planlıyor.

2028'e kadar sürmesi planlanan insanlı seferlerin ardından Ay yörüngesinde uzay istasyonu kurulması ve burayı basamak olarak kullanarak Mars'a insanlı seferler düzenlenmesi hedefleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pilot18 Nisan 2021 08:40

    Aya gittiler ama sömürecek birşey bulamadıkları için tekrarını düşünmemişlerdi. Şuan am hem yarış hemde Mars'a basamak olarak kullanmak. Şuan hindistanın bile mars yörüngesinde aracı var. Adamlarda para o kadar çok ki artık ne yapacaklarını şaşsırdılar.

  • FENASİ KERİM17 Nisan 2021 10:27

    YALANMIŞ MEĞER. HANİ SİZ AYA GİTMEMİŞ MİYDİNİZ? GİTMEMİŞLER TABİİ Kİ AMA GİTMİŞ GİBİ ALGI OLUŞTURMUŞLAR. İNSANLAR ÜZERİNDE "BUNLAR BİLİM VE TEKNOLOJİDE ÇOK GELİŞMİŞ, BUNLARLA BAŞ EDİLMEZ" ALGISINI OLUŞTURMAK VE ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK İLE DURUMU KABULLENİP TOPLUMLARIN KENDİLERİNE İTAAT ETMESİNİ SAĞLAMIŞLAR. FOS BUNLAR. KARŞIMIZDA SANAL BİR DEV VAR. KORKMAYIN GERÇEK DEĞİL. 

  • Bir yorum17 Nisan 2021 04:25

    Çok ilginç  1969 dan beri Nasa hiç mi ilerleme kaydetmedi; Yoksa bazı iddialar gerçek mi?

  • kriptocu17 Nisan 2021 01:17

    Spacex roketi uzerinde dogecoinin resmi logosu olan kopegin fotosu olacak.Bunu okuyanlar unutmayin.

  • Fhr17 Nisan 2021 01:12

    devletin kaynaklarını Elen ın şirketine aktaracaklar hırsız bunlar.kendin gidebilirsun neden başkasıyla amlaşıyorsun soyguncu bunlar.!!