E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNakitte kalmayın borsaya girin---

Nakitte kalmayın borsaya girin

Nakitte kalmayın borsaya girin
06 Mayıs 2020 - 10:03 borsagundem.com

İsviçreli UBS bankası Amerikalıların nakitte kalmasının yanlış olduğunu ve yatırımcıların para piyasaları yerine borsaları tercih etmesi gerektiğini iletti

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüsün bilinmeyen etkilerinden dolayı Amerikalıların nakitte kaldığını düşünen İsviçreli UBS bankasının varlık yatırımı kısmı bu stratejinin doğru olmadığını belirtti.

Bankanın Baş Yatırım Sorumlusu Mark Haefele, korona virüs krizi sırasında yatırımcıların riski varlıklardan çıkarak kendilerini güvende hissettirdiğini söyledi.

Haefele, tasarrufların ve para piyasası fonlarının getirilerinin çok düşük olması nedeniyle yatırımcıların hisse senedi gibi daha riskli ve daha yüksek getirili varlıklara yönelmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu.

UBS tahminlerine göre nakitte bekletilen para miktarı korona virüs krizi sırasında 1 trilyon dolardan fazla yükseldi ve 4,7 trilyon dolar seviyesine geldi.

S&P 500 endeksi pandemi yayılırken ve yatırımcılar riskli varlıklardan kaçarken Şubat ayındaki rekor seviyesinden %34 düşerek Mart ayında dibi gördü. Borsalar merkez bankaları ve hükümetler tarafından benzeri görülmemiş yardım paketleri sayesinde toparlansa da birçok uzmana göre salgının etkisi borsalarda yıllarca devam edecek.

Tedbirlerin gevşetilmesi risk iştahını destekledi

Endeks yurtdışı piyasalardan negatif ayrışıyor

Bullard: ABD ekonomisi açılmazsa sorunlar büyür

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)