E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiNakit kullanımını salgın da durduramadı---

Nakit kullanımını salgın da durduramadı

Nakit kullanımını salgın da durduramadı
24 Şubat 2021 - 09:15 borsagundem.com

Nakit yönetimi şirketi Brinks korona virüs pandemisinin ekonomi üzerindeki etkisine rağmen ABD'de nakit kullanımının arttığını söyledi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Nakit yönetimi şirketi Brinks korona virüs pandemisinin ekonomi üzerindeki etkisine rağmen ABD'de nakit kullanımının arttığını söyledi.

Dijital perakende satışlardaki artış ve karantina zamanlarındaki evde kapalı geçen zamana rağmen “nakit hala kral”. Bunu söyleyen nakit yuönetimi şirketi Brinks CEO’su Doug Pertz. CNBC’de yayınlanan röpörtaja göre ABD ekonomisindeki nakit dolaşımı salgın öncesi seviyelerden bile daha yüksek.

Pertz “Nakdin gücü eskisi kadar güçlü ve ekonomide [kullanılan] nakit miktarı da aynı derecede güçlü," diye konuşuyor.

Giderek temassız hale gelen dünyada dijital işlemlerin artan popülaritesine rağmen, fiziksel para yüz yüze perakende satın alımlar için bir dayanak noktası olmaya devam ediyor. Pertz , sonuçların bir yıl öncesine göre maddi olarak değişmediğini açıkladı.

Federal Rezerv'ten alınan bilgilere dayanarak, nakit dolaşımının geçtiğimiz otuz yılda kaydedilen orta tek haneli bileşik yıllık büyüme oranından geçen yıla göre % 16 daha yüksek olduğunu belirtti.

Brinks'e gelince, sistemi aracılığıyla önceki yıllara göre % 6 daha fazla nakit işlediğini söyledi.

Pertz , "Bu açıkça nakit paranın bir yere gitmediğini gösteriyor" dedi .

Brinks, dijital nakit yönetimi alanında bir gelecek görüyor. Pertz , perakende işlemlerinin yaklaşık üçte birinin nakit olarak yapılmaya devam ettiğini ve Brinks'in entegre bir çözüm sağlamaya çalıştığını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)