E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNafaka düzenlemesine yeni öneri---

Nafaka düzenlemesine yeni öneri

Nafaka düzenlemesine yeni öneri
09 Mayıs 2019 - 09:03 borsagundem.com

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı “nafaka” düzenlemesinin detayları üzerinde ortak çalışmalarını sürdürüyor.

Düzenlemede, nafakanın, evlilik süresiyle paralel olması bekleniyor. “Nafakaya 5 yıllık sınırı” içeren MHP’nin yasa teklifinin ardından gözler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmaya çevrildi. Edinilen bilgilere göre, nafaka süresinin evlilik süreleriyle paralellik göstereceği bir formül üzerinde çalışılıyor. Konuya ilişkin TBMM’de Milliyet’in sorularını yanıtlayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Nafakaya 5 yıl sınır getirilmesi kadınları mağdur eder. Süreci hükümet olarak hassasiyetle izliyor ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm tarafların görüşlerini alarak çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz yeni mağduriyetler yaratmadan soruna kalıcı bir çözüm bulmak. Adalet Bakanlığımızla çalışmalarımız devam ediyor” dedi. 

MHP’nin nafaka konusunda teklifini hazırlayan Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan ise, Milliyet’e yaptığı açıklamada üç ay evli kalan birinin ömür boyu nafaka vermesinin toplumda sıkıntılara yol açtığını, “gayri meşru ilişkiler” ile “sokaktaki kadın cinayetlerini” tetiklediğini savundu. Aycan, “Biz hiçbir kadının mağdur olmasını istemiyoruz. Yeni evliliklerin önünü açmak ve ölüme varan aile kavgalarına son vermek istiyoruz” dedi. Aycan, MHP olarak hazırladıkları yasa teklifini henüz TBMM Başkanlığı’na vermediklerini belirtirken, teklifteki düzenlemeleri şöyle anlattı: “Nafaka ödemelerine sınır getirilerek, evlilik süresine göre nafaka süresi belirlenecek. 1 yıl evli kalmış ise 1 yıl, 2 yıl evli kalmış ise 2 yıl, 5 yıl evli kalmış ise 3 yıl, 10 yıl evli kalmış ise 4 yıl ve 15 yıl evli kalmış ise 5 yıl nafaka ödemesi yapılabilir.”

FON ÖNERİSİ

Aycan “Eğer 5 yıllık süre sonrasında, nafaka alan taraf hala işsiz ve muhtaç durumda ise nafaka ödemesini devlet üstlenecek” ifadelerini kullandı. Nafaka ödemeleri için “aile fonu” önerisinde bulunan Aycan, “Aile Bakanlığı’nın yönetiminde olacak fondan ihtiyaç sahibi olan kadınlara çalışma hayatına katılıncaya kadar aylık bağlanacak” dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismail13 Mayıs 2019 17:56

    bu nafaka meselesi tamamen bir erkekleri bitirmek icin bir yasadır...sacma bir kanundur.dünyanının hic bir yerinde böyle bir şey yoktur..tabiki bazıların gelir kaynagidır..mesela aukatlar bu konuda güzel paralar kazanıyorlar...olan garibana oluyor sacma yasalar varr selam...

  • murat09 Mayıs 2019 11:38

    Bu yasayı destekliyorum kesinlikle 4 yıldır nafaka ödüyorum çalışmasına rağmen 

  • Bika09 Mayıs 2019 11:26

    Evlilik sözleşmesi şeklinde bir hukuki düzenleme yapılarak bu toplumsal soruna çözüm aranmalı. 2 milyon civarı nafaka ödeyen varmış, yüzde 99 nafaka ödeyen erkek olduğunu tahmin ediyorum, kanuna göre kadın da erkeğe nafaka ödeyebiliyor. Nafaka ödeme konusu sözleşmede çiftlere bırakılmalı.Çocuklara anne ve baba birlikte sponsor olmalı.

  • MESUT KAYA09 Mayıs 2019 10:29

    Boşanan kadına gerçekte iddet müddetince nafaka verilir. Gerisi haramdır. Hadi mağdur bahanesiyle 1-3 yıl olsun. Daha fazla süre kadınları asalak  durumuna düşürür. Yeni evliliklerin olmasını engeller. Taraflar arası husumeti çoğaltır. Boşanan kadın kocasının cüzdanından da boşanmalı. (Çocukların nafakaları HARİÇ)

  • Lütfen 09 Mayıs 2019 09:48

    Kesin çözülmesi lazım erkek mağdur oluyor evleniyoruz kadın hemen ayrılıyor ömür boyu 2000 tl ödüyorum. Düğün masrafı da yanıma kar kaldı.

  • Ali09 Mayıs 2019 09:34

    Bakanın yorumuna bakın! Nafakaya 5 yıl sınır getirilmesi kadınları mağdur edermiş. Erkekler niye boşandığı bir kadına 5 yıl para vermek zorunda bunu açıklamamış. Eğer bu para kendi hesabından çıksayıdı, nasıl bas bas bağırırdı. Kimler bakan oluyor bu ülkede…. Bir de CHP diye bir parti var bu konuda hiç sesi çıkmıyor. Ülkenin ana muhalefeti bu konuda sessiz. Çok garip. Yani hiç olmazsa MHP'nin teklifi diğerleinden daha mantıklı. Ama onun teklifi de ileri de devletten para almak içim anlaşmalı boşanmalara sebep verir.