E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiNABE: Ekonomistlerin %34'ü ABD'nin resesyona gireceğini düşünüyor---

NABE: Ekonomistlerin %34'ü ABD'nin resesyona gireceğini düşünüyor

NABE: Ekonomistlerin %34'ü ABD'nin resesyona gireceğini düşünüyor
20 Ağustos 2019 - 16:46 borsagundem.com

Ulusal İşletme Birliği'nin anketine göre ABD'li ekonomistlerin yüzde 34'ü ABD'nin 2021'de resesyona gireceğini düşünüyor.

ABD'li birçok ekonomist yavaşlayan ABD ekonomisinin 2021 yılının sonuna kadar resesyona gireceğini düşünüyor.

NABE tarafından Pazartesi günü yayınlanan ankete katılan ekonomistlerin yüzde 34’ü yavaşlayan ekonominin 2021 yılında resesyona gireceğine inanıyor. Bu oran Şubat’ta yapılan ankete kıyasla yüzde 25 daha fazla. Ankete katılanların sadece yüzde 2’si resesyona bu yıl girileceğini, yüzde 38’i ise 2020’de girileceğini düşünüyor.

Ancak ABD Başkanı Donald Trump finansal piyasalarda geçen hafta yaşanan sert düşüşün ardından ekonomiye ilişkin iyimser bir tablo çizerek, Pazar günü “Resesyona girdiğimizi düşünmüyorum.” dedi. Güçlü bir ekonomi, Cumhuriyetçi başkanın 2020 seçimlerinde yeniden galip gelmesi için kilit rol oynuyor.

Ekonomistler daha önce Trump’ın gümrük vergileri ve yüksek bütçe açıklarının ekonomiye zarar vereceği hakkındaki endişelerini dile getirmişlerdi.

Trump yönetimi Çin ve Avrupa'dan Meksika ve Kanada’ya kilit önemdeki ticaret ortaklarından aldığı ürünlere yönelik gümrük vergilerini koydu. Yetkililerin vergi uygulamasının Trump yönetimini daha avantajlı bir konuma taşıyacağını düşünmesine karşın, ticaret ortaklarının yanıtı karşıt önlemlerle misilleme yapmak oldu.

Dünyanın en büyük iki ekonomisi ABD ile Çin arasındaki ticaret geriledi. Trump, geçen hafta Çarşamba günü ek olarak 300 milyar dolarlık Çin malının yüzde 60'ına getirilecek gümrük vergisinin 15 Aralık’a ertelenmesine karar vererek rahatlama sağladı.

Finansal piyasalar geçen hafta olası bir ABD resesyonunun sinyalini vererek mevcut ticaret gerginliği, İngiltere ve Almanya ekonomilerinin küçülmesine ilişkin endişelere yenisini ekledi.

Ankete katılan ekonomistler ABD - Çin müzakerelerinden başarılı bir sonuç alınacağından şüphe duyuyor. Anket katılımcılarının sadece yüzde 5’i kapsamlı bir ticaret anlaşmasının çıkmasını beklerken, yüzde 64’ü detaysız bir anlaşmaya varılacağını, yaklaşık yüzde 25’i ise görüşmelerde hiçbir sonuca varılamayacağını düşünüyor.

Anket, 1.5 trilyon dolarlık vergi indiriminin gelecek 10 yıl için “fazla teşvik edici” olacağını ve büyük bir ihtimalle daha yüksek bütçe açıklarına yol açacağını düşünen ekonomistlerin oranının Ağustos 2018'deki yüzde 71’den yüzde 51’e düştüğünü gösteriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)