E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMyanmar’da dehşet: Köylüleri canlı canlı yaktılar!---

Myanmar’da dehşet: Köylüleri canlı canlı yaktılar!

Myanmar’da dehşet: Köylüleri canlı canlı yaktılar!
09 Aralık 2021 - 11:38 borsagundem.com

Dünya Myanmar'dan gelen iddia ile sarsılmış durumda. Zira ülkenin kuzeybatısındaki Sagaing bölgesinde bulunan Done Taw köyünde yaşayan 11 köylünün diri diri yakılarak öldürüldüğü öne sürülüyor.

Dünya, Myanmar'da 11 köylünün yakılarak öldürüldüğü iddiasını konuşuyor. Don Taw köyünde kömürleşmiş cesetleri gösterdiği iddia edilen fotoğraflar ve bir video, kısa sürede sosyal medyada yayılırken konu ile ilgili Birleşmiş Milletler'den açıklama geldi.

'ÖLENLERİN 5'İ ÇOCUK'

Hürriyet'teki habere göre; BM sözcüsü Stephane Dujarric, '11 kişinin korkunç şekilde öldürüldüğü' raporlarından derin endişe duyduğunu ifade etti ve 'inandırıcı raporların' öldürülen insanlar arasında beş çocuğun olduğunu gösterdiğinin altını çizdi.

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre, söz konusu iddia henüz kanıtlanmamış olsa da iddia ve görgü tanıklarının ifadeleri örtüşüyor.

Olay yerine gittiğini söyleyen bir kişinin Associated Press'e verdiği ifade de iddianın doğruluğuna işaret ediyor.

'HERKESİ VAHŞİCE ÖLDÜRÜYORLARDI'

Aynı habere göre, görgü tanıklarının ifadelerine atıfta bulunan bir kişi 'Askerler bulabildikleri herkesi vahşice öldürüyorlardı' dedi.

Kimliğinin açıklanmasını istemeyen kişi Don Taw ve diğer yakın köylerden kaçan insanlara yardım ettiğini ve kurbanların milis üyeleri mi yoksa siviller mi olduğunun belirsiz olduğunu söyledi.

AP'ye konuşan başka bir tanık, Salı günü yerel saat ile sabah 11.00 sularında yaklaşık 50 askerin Don Taw köyüne girdiğini ve kaçmayı başaramayan herkesi ele geçirdiklerini söyleyerek bu ifadeyi doğruladı.

Kendisini bir çiftçi ve aktivist olarak tanımlayan ve kendi güvenliği için isminin açıklanmasını istemeyen tanık, '11 masum köylüyü tutukladılar' dedi.

Darbe ile yönetimi ele geçiren cunta yönetimi iddialar hakkında henüz bir açıklamada bulunmadı.

Myanmar’da yüzlerce mahkum serbest bırakıldı

 

BM: Myanmar'da darbenin ardından 1100 kişi öldü!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat09 Aralık 2021 20:30

    Allah'ın laneti ve gazabı bu vahşi putperestlerin üzerine olsun... Bu ülkenin güçlenmesi, güçlü olması lazım

  • EYYÜP197809 Aralık 2021 18:22

    allah bin belasını versin.

  • Bir yorum09 Aralık 2021 17:34

    Allah belanızı versin Allah sız köpekler işte pkk ve yandaşlarının düzeni bu;  

  • AHMET ÖZBİR09 Aralık 2021 12:54

    OSMANLIM tarih sahnesinden ayrıldığı günden beri MAZLUMLAR gözyaşına boğuldu. Dünyaya hakim olan 5'Lİ ÇETE'nin sömürü düzeni her yeri YAKIP YIKTI. Rabbim ülkemizi korusun, YERYÜZÜNÜN HAMİSİ olmasını nasip eylesin. Boşuna Türkiyemize her koldan saldırmıyor 5'Lİ ÇETE. Ancak dümende Şanlı OSMANLI Torunu REİS'im dümende, ülkem emin ellerde.